Facebook

Sjekk om du har brukt disse appene

Android-apper, med over 6 millioner nedlastinger, stjal Facebook-passord.

ANDROID: Google har sparket ut ni Android-apper etter at det ble kjent at de stjal Facebook-informasjon fra brukere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ANDROID: Google har sparket ut ni Android-apper etter at det ble kjent at de stjal Facebook-informasjon fra brukere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Google har fjernet ni Android-apper fra Play Store etter at sikkerhetsforskere i Dr. Web avdekket at appene stjal Facebook-innlogginger til brukere.

Den ene appen hadde 5,8 millioner nedlastinger i Play Store, skriver Ars Technica.

Dr. Web forklarer at de ni appene, som falt under kategorier for trening, fotoredigering, horoskop og fjerning av søppel fra Android-enheter, fungerte som lovet, noe som gjorde det vanskelig for brukere å se at ikke alt var som det skulle.

I samtlige apper kunne brukerne velge å fjerne annonser ved å logge inn på sin Facebook-konto, men det som så ut som en ekte innloggingsside for Facebook, ble i stedet brukt for å stjele informasjon fra brukerne.

– Analyser av de ondsinnede appene viste at alle mottok innstillinger for å stjele innlogginger og passord for Facebook-kontoer. Angriperne kunne enkelt ha endret trojanerens innstillinger og kommandert den til å laste inn nettsiden til en annen legitim tjeneste. De kunne til og med bruke et helt falskt innloggingsskjema på en nettfiskingside. På den måten kunne trojaneren ha stjålet innlogginger og passord fra hvilken som helst tjeneste, skriver sikkerhetsforskerne i Dr. Web.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer