TEST: Jabra Move Style

Sjelden får du mer for under tusenlappen!

Danske Jabra gir deg svært mye for pengene.

UNDER TUSEN: Jabra Move Style er definitivt verdt å vurdere om du har budsjett på en tusenlapp for nye hodetelefoner. Foto: Pål Joakim Pollen
UNDER TUSEN: Jabra Move Style er definitivt verdt å vurdere om du har budsjett på en tusenlapp for nye hodetelefoner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de fleste hodetelefonprodusentene nå konkurrerer hardt i prissegmentet 3-4.000 kroner, er det mange som synes det er alt for mye penger å bruke på et par nye hodetelefoner.

Dagens testprodukt, Jabra Move Style, koster rett under tusenlappen – ja, faktisk er det flere butikker som i skrivende stund selger dem til 790 kroner.

Oppfølger til populær billigmodell

Move Style er oppfølgeren til Jabra Move Wireless, som lenge har vært et populært kjøp i den lavere prisklassen. De to har svært mye til felles, der den eneste åpenbare forskjellen er at batteritiden er økt fra åtte til 14 timer, altså nesten en dobling.

ON-EAR: Jabra Move Style er såkalt on-ear-modeller, som ligger utenpå øret snarere enn å omslutte dem. Foto: Pål Joakim Pollen
ON-EAR: Jabra Move Style er såkalt on-ear-modeller, som ligger utenpå øret snarere enn å omslutte dem. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Og det er en en kjærkommen oppgradering. Ellers hadde vi kanskje håpet på at Jabra hadde byttet ut micro USB-porten med en USB-C-port, men den gang ei – fortsatt er det micro USB som gjelder til lading.

Paringen gjøres svært enkelt - du skyver i på-bryteren og holder den et ekstra hakk oppe for å aktivere paringssekvensen. Gledelig er det å se at selv et såpass billig par hodetelefoner har multipoint-støtte, slik at de kan være koblet til to enheter samtidig – for eksempel PC-en og mobiltelefonen. Da kan du spille musikk fra førstnevnte, mens du fortsatt hører pling og ringelyd fra telefonen.

Spiller særdeles bra

Vi har en del hodetelefoner i denne prisklassen inne til test om dagen, og Jabra-hodesettet briljerer med svært god lyd – det låter åpent og balansert, med litt punchy bass som kler de fleste musikksjangre svært godt. Mellomtonen låter også detaljert, med en myk diskant som aldri virker skjærende – i det hele tatt er det lite å sette fingeren på på den fronten, selv om enkelte nok vil savne enda litt mer bass.

ENKEL BETJENING: På venstre klokke finner du volumknapper, som kan holdes nede for å bytte sang. Den midtre knappen kan enten pause musikken eller aktivere stemmestyringen på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
ENKEL BETJENING: På venstre klokke finner du volumknapper, som kan holdes nede for å bytte sang. Den midtre knappen kan enten pause musikken eller aktivere stemmestyringen på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Til handsfree-samtaler, derimot, er de ikke like egnet, der motparten klagde på at hun hørte mer støy fra omgivelsene enn min stemme. Også i rolige omgivelser var de fleste konkurrentene også bedre enn Jabra-hodesettet - i hvert fall for motparten.

Rekkevidden har vi lite å utsette på – her klarte vi nesten å nå den andre enden av huset, med et par tykke vegger i mellom, før lyden begynte å hikke. Forsinkelse i lyden er knapt å spore, enten du spiller rytmespill eller ser på Netflix. Og det til tross for at de ikke har støtte for AptX.

Komfortable å ha på

Move Style har en svært enkel utforming og veier bare 150 gram. Kombinert med at de ikke klemmer så hardt på ørene, og relativt myke øreputer, gjør det at de er komfortable å ha på hodet - også over tid.

Ulempen er selvsagt at de sitter litt løsere hvis du har tenkt til å bruke dem til jogging og den slags, men de er heller ikke vannbestandige og tåler derfor ikke svette uansett.

Kombinasjonen av plast og metall gjør at de føles relativt robuste, men de kan ikke brettes sammen.

Treknappsbetjening

Betjeningen er forholdsvis minimalistisk. På venstre klokke er det tre knapper, der to av dem regulerer volumet eller bytter sang hvis du holder dem inne.

Den midterste knappen brukes for å pause musikken, og kan også holdes inne for å aktivere stemmefunksjonen på telefonen (Google Asisstent/Siri), slik at du kan be om en annen spilleliste eller spørre om andre ting uten å ta telefonen ut av lomma.

Om du heller vil plugge i en lydkabel, er det også mulig, med standard 3,5 mm-utgang.

Konklusjon

Til denne prisen har vi lite å utsette på Jabra Move Style, som serverer oss lydkvalitet man ofte må betale mer for. De er komfortable å ha på ørene, enkle å betjene og har batteri nok til å holde et par fulle arbeidsdager. Positivt er også at de kan være koblet til to enheter samtidig.

Sjelden får du mer for under tusenlappen!

De er ikke førstevalget til handsfree-bruk, og det finnes hodetelefoner i denne prisklassen med enda bedre batteritid, men alt i alt tror vi de fleste kommer til å være særdeles fornøyde om de bruker en snau tusenlapp på Move Style.

PS! Du kan selvsagt spare et par hundrelapper på å gå for forgjengeren, Jabra Move Wireless, og får praktisk talt samme hodetelefon, men med kortere batteritid (8 timer vs 14).

=> Flere hodetelefontester på Dinside

Testresultat

Jabra Move Style

Svært god lydkvalitet til prisen, lav vekt og komfortable å ha på hodet, kan kobles til to enheter samtidig, enkel betjening

Ikke så gode til handsfree-samtaler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer