TEST: Samsung Galaxy A50

Sjeldent god skjerm på en såpass rimelig telefon

Samsung ypper i mellomklassen med nye A50.

TRE BAK: Samsung A50 koster rundt 3.500 kroner i nettbutikkene og stiller med tre kameraer på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen
TRE BAK: Samsung A50 koster rundt 3.500 kroner i nettbutikkene og stiller med tre kameraer på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om toppmodellene bare blir dyrere, får man også stadig bedre telefoner om man sikter under 4.000-kronersmerket.

Det så vi blant annet da vi testet Xiaomis Pocophone F1 for et noen uker siden, som strengt tatt hadde veldig mye til felles med telefoner som koster det dobbelte. Dog finnes det også modeller vi ville ha styrt unna – for eksempel måtte vi frem med toersiden av terningen til Sonys nye Xperia 10.

I dag har turen kommet til Samsung, som også stiller til dyst i det stadig mer utsatte 3-4.000-kronerssegmentet.

Flott Amoled-skjerm

Ser du Samsung Galaxy A50 ligge på et bord, er det lite som umiddelbart vitner om at dette er en telefon til 3.500 kroner og ikke 10.000 kroner.

For skjermer har Samsung lenge vært gode på, og også her får du en av Amoled-typen som både kan by på et dypt sortnivå, gnistrende farger og relativt høy lysstyrke når det er påkrevd, selv om den akkurat der ikke er like god som toppmodellene. Amoled-skjermer er ikke så veldig vanlig å se i denne prisklassen; ei heller hos nevnte Pocophone F1.

Dessuten har A50 Samsungs såkalte «Infinity-U»-design, som betyr at det kun er en dråpe på toppen til frontkameraet, og der rammene rundt skjermen ellers er relativt tynne. Den buer ikke på sidene slik den gjør på S10-modellene, men det vet jeg mange av Dinsides lesere synes er mer enn helt greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer