Hvilket mobilabonnement er best?

Sju ting du bør sjekke før du bytter mobilabonnement

De ti kronene du sparer på månedsprisen kan fort spises opp andre steder i regnestykket.

MANGE VARIABLE: Selv om de fleste abonnementer markedføres med x antall gigabyte til en y kroner per måned, er det mer enn det du bør vurdere før du bytter abonnement. Foto: Lisa Fotios
MANGE VARIABLE: Selv om de fleste abonnementer markedføres med x antall gigabyte til en y kroner per måned, er det mer enn det du bør vurdere før du bytter abonnement. Foto: Lisa Fotios Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden sjekket Dinside prisene på mobilabonnementer, som vi har for vane å gjøre en gang i kvartalet.

Og det er definitivt penger å spare ved å velge riktig abonnement – i enkelte tilfeller kunne du for eksempel få et 6 GB-abonnement fra én operatør til samme pris som en annen operatør tok for 3 GB. Samtidig kan det bare være noen få kronestykker som skiller det rimeligste abonnementet fra nestemann.

Men det totale regnestykket består av mer enn månedspris og tilhørende gigabyte. For hvor dyrt er det er å bruke telefonen utenfor EU? Hvor dyrt blir det hvis du bruker opp kvota, og hvor enkelt er det å bestille mer data? Får du fordeler hvis hele familien bytter? Hvilket mobilnett bruker operatøren?

Her er sju ting du også bør vurdere, i tillegg til månedspris og inkluderte gigabyte:

#1: Hva skjer når du har brukt opp kvota?

De færreste av oss bruker like mye data hver måned. Kanskje bruker man 300 MB mindre enn kvota én måned, for så å dra på med 800 MB ekstra måneden etter. Heldigvis tilbyr de fleste operatører nå «data rollover», der du får med deg ubrukte mobildata videre til neste måned, med en maksgrense tilsvarende det du har på abonnementet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer