Essential GEM

Skal det være en ekstra lang telefon?

Essential prøver noe nytt i et marked uten noen særegne mobiltelefoner.

LAAAAAANG: Essential viser frem deres neste smarttelefon, Project GEM. Foto: Essential
LAAAAAANG: Essential viser frem deres neste smarttelefon, Project GEM. Foto: Essential Vis mer
Publisert

I 2017 dukket det opp en ny mobilprodusent i form av Essential, og bak rattet stod mannen som ofte omtales som «Android-skaper», Andy Rubin.

Da Essential Phone ble lansert, var det en telefon som var spesiell på flere områder, med svært tynn ramme rundt skjermen og et dråpeformet kamera som laget et hull i skjermen. Det var noe flere andre kopierte senere.

Ut ifra rapportene ble Essential Phone ingen salgssuksess, men selskapet gir ikke opp, og vi kan trygt si at nykommeren har et enda mer spesielt design enn forgjengeren.

Et design litt utenom det vanlige ... Foto: Essential
Et design litt utenom det vanlige ... Foto: Essential Vis mer

Lang, ja

Rubin deler bilder av mobilen med sine følgere på Twitter, og det er tydelig at selskapet satser på en radikal designendring for mobilen. Telefonen er usedvanlig lang, men samtidig også forholdsvis smal - den ser mildt sagt liten ut i hånden til Essential-toppen.

Den likner kanskje litt på en fjernkontroll, og en kollega her foreslår at den bør ha IR-sender innabords.

På grunn av det merksnodige designet, har Essential tilpasset brukergrensesnittet slik at det skal passe den spesielle formfaktoren. I et av bildene vises appene som kortliknende menyer, som du sveiper vertikalt for å nå med tommelen.

Skal det være en ekstra lang telefon?

Av det vi kan se fra bildene, har telefonen en diger kamerakul på baksiden med en fingersensor plassert nedenfor. I tillegg har den volumknapp og en strømknapp plassert på høyre side.

Essential røper dessverre ingen detaljer om mobilen som for øyeblikket går under navnet «Project GEM», som for eksempel de fysiske målene, men skriver at de nå er i gang med testing av prosjektet utenfor laboratoriet.

Endelig noe nytt

Ellers er det jo positivt å se at enkelte mobilprodusenter prøver på noe nytt - er det noen som husker de sprø Nokia-telefonene som kom på tidlig 2000-tall? - i et marked der mange smarttelefoner ser ut til å komme ut fra samme samlebånd, bare med annen logo som pryder baksiden.

Så det skal bli interessant å følge ferden til Project GEM videre, men vi har på følelsen at den ikke kommer til å bli en stor salgssuksess.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer