Sony WH1000XM3 annonsert

Skal ha fått kraftig oppgradert støydemping

Dette bør det lukte gull av.

NUMMER TRE: Sony lover at både støyreduksjon og lydkvalitet er kraftig forbedret i den tredje 1000X-modellen. Foto: Sony
NUMMER TRE: Sony lover at både støyreduksjon og lydkvalitet er kraftig forbedret i den tredje 1000X-modellen. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Er det én aktør blant hodetelefonprodusentene vi holder høyest med tanke på evnen til å filtrere bort uønsket støy, må det være Sony og deres 1000X-serie.

Vi trillet en sekser på terningen til de første hodetelefonene i serien, og en femmer til oppfølgeren – rett og slett fordi forbedringen ikke var så stor at det forsvarte den vesentlig høyere prislappen.

«Fire ganger» så god ytelse

IFA-messen i Berlin har Sony trukket frem nok et par fra hatten – WH-1000XM3 er, som det siste sifferet antyder, det tredje paret med hodetelefoner i denne rekka.

Denne gangen er de utstyrt med en ny støyreduksjonsprosessor, som ifølge pressemeldingen skal gi fire ganger så god ytelse, hvordan man nå tallfester det.

KJENT SKUE: Sony WH-1000XM3 har ingen knapper på øreklokkene, men betjenes med sveipebevegelser. Foto: Sony
KJENT SKUE: Sony WH-1000XM3 har ingen knapper på øreklokkene, men betjenes med sveipebevegelser. Foto: Sony Vis mer

I tillegg til å fjerne lyden av flymotorer og den slags, skal den nye komponenten også være god på å fjerne ting som samtaler og gatestøy; en egenskap vi allerede syntes fungerte ganske bra på den første utgaven.

Den innebygde forsterkeren skal dessuten være fornyet, og Sony lover at også lydkvaliteten er hevet ytterligere. Trykksensoren fra forgjengeren er på plass i nykommeren, og XM3 har aktivitetsgjenkjenning som kan justere lydbildet basert på aktiviteten man bedriver.

Batteritiden er oppgitt til 30 timer, og en ny hurtigladefunksjon skal gi fem timers spilletid etter 10 minutter med lading. Hodesettet er dessuten 20 gram lettere enn sin forgjenger.

Kommer i september

Sony har satt salgsstarten til september her til lands, og veiledende pris blir 3700 kroner, som er bittelitt under forgjengeren og en femhundrelapp under den første utgaven da den ble lansert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer