Tone e20

Skal hindre nakenbilder

Denne mobiltelefonen har en innebygd algoritme som gjenkjenner og stopper distribusjon av nakenbilder.

TONE E20: Her er mobiltelefonen som skal forhindre at nakenbilder blir sendt. Foto: skjermdump/Gizchina
TONE E20: Her er mobiltelefonen som skal forhindre at nakenbilder blir sendt. Foto: skjermdump/Gizchina Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefonen TONE e20 har en innebygd teknologi som skal oppdage og stanse all produksjon av nakenbilder. Algoritmen virker på både bilder og video, og selskapet som har laget telefonen skal ha forklart at funksjonen er ment for å beskytte barn fra overgripere.

Nødvendig?

Dagbladet kunne for to år siden skrive om at barn helt nede i niårsalderen sendte nakenbilder til hverandre gjennom sosiale medier.

Mange barn debuterer, i forhold til aldersgrensene, for tidlig på sosiale medier. Det er ikke uvanlig at de blir eksponert for innhold de egentlig er for unge til å se.

Med teknologien du finner i Tone e20 skal du ifølge produsenten i alle fall ha én bekymring mindre, hva gjelder ditt barns mobilbruk.

Med mobiltelefonens innebygde algoritme skal en funksjon telefonen tilbyr kunne stoppe opptak av nakenbilder gjennom telefonens kamera-app.

Dette er sperren som dukker opp på skjermen om du prøver å ta et nakenbilde. Foto: Ryo Inoue
Dette er sperren som dukker opp på skjermen om du prøver å ta et nakenbilde. Foto: Ryo Inoue Vis mer

Hvordan funker det?

Med den innebygde algoritmen skal mobilen kunne forhindre at nakenbilder blir produsert.

Om du prøver å ta et nakenbilde gjennom telefonens kamera-app, så blir smarttelefonens beskyttelsesfunksjon aktivert og kameraet låser seg.

Det blir umulig å trykke på «ta bilde»-knappen, slik at opptak ikke er mulig.

Akkurat hvilke faktorer det er som trigger sperrefunksjonen vil ikke produsenten spesifisere, altså hva som klassifiseres som et nakenbilde, men de har ifølge Vice uttalt at nakne selfies er en «no-go».

Teknologien bruker kunstig intelligens, men hvor intelligent den egentlig er - kan diskuteres.

Så vidt Dinside forstår, er teknologien forbeholdt bilder og videoer når man benytter den innebygde kamera-appen. Derfor vil ikke mobilen forhindre deg i å laste ned grums fra nettet - eller å bruke andre bildedelingstjenester som Snapchat og Instagram.

Foreløpig er telefonen bare tilgjengelig i Japan.

En telefon ment for barn

Tone e20 skal ha en funksjon som lar en ekstern telefon koble seg opp til e20-modellen gjennom en app.

Selskapet markedsfører det med at foreldre kan kjøpe en e20 til sine barn, og så kan de følge med på barnas aktiviteter på egen mobil.

Dermed skal foreldre også bli varslet om barna prøver å ta et nakenbilde, samt hvor og når bildet ble forsøkt tatt.

Selve telefonen er ikke så mye å skryte av, annet enn den særdeles lave prislappen. Mobiltelefonen har en prislapp på 19 800 yen, 178 dollar - eller rundt 1650 kroner.

For denne prisen får du et trippelkamera bak, med henholdsvis 13, 12 og 2 megapiksler. Foran har du et selfie-kamera med 8 megapiksler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer