Skann bilder med Unfade-appen for iPhone

Enkelt, kjapt og gode resultater.

ENKELT: iOS-appen Unfade lar deg skanne vanlige bilder bare ved å føre kameraet over dem. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ENKELT: iOS-appen Unfade lar deg skanne vanlige bilder bare ved å føre kameraet over dem. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har fortsatt flere hyllemetre med fotoalbum fra de var yngre hjemme i stua.

Men selv om de som regel er hyggelige å bla i, er de ikke like tilgjengelige som bildene du har på telefonen. Og mens noen bilder har holdt seg godt, har andre bilder falmet.

Telefonen som fotoskanner

Unfade er en ny iPhone-app fra skaperne bak Scanbot; en av de mest populære appene for skanning av dokumenter fra telefonen, og en av våre 13 apper vi installerer med en gang.

Men der Scanbot er fokusert på dokumenter, blant annet med OCR-funksjon (optical character recognition), der skannet tekst kan søkes i, er Unfade myntet på bilder.

Og som navnet sier, skal appen være i stand til å "avbleke" bilder som har måttet tåle tidens tann.

LES OGSÅ: Gjør mobilen til en dokumentskanner

Duell!

Så – hva passer vel bedre enn å sette Unfade i det blå hjørnet og en vanlig hjemmescanner i det andre og se hvilken av dem som gjør det best?

I det røde hjørnet har vi satt multifunksjonsskriveren Canon MG7150. Den er riktignok et par år gammel, men akkurat skanner-funksjonaliteten har identiske spesifikasjoner med den gjeldende toppmodellen, MG7700.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer