iPhone 13 Pro

Skjermbytte deaktiverer Face ID på iPhone 13

Mobilreparatør advarer mot å bytte selv på nåværende tidspunkt.

FACE ID: Ifølge iFixit deaktiveres Face ID dersom en ikke-sertifisert reparatør bytter skjerm på iPhone 13 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen
FACE ID: Ifølge iFixit deaktiveres Face ID dersom en ikke-sertifisert reparatør bytter skjerm på iPhone 13 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Fredag forrige uke lanserte Apple den nye iPhone 13-serien bestående av de fire modellene: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

Selskapet iFixit, som er kjent for å skru fra hverandre nye teknologiprodukter, har ikke overraskende vært på pletten for å ta fra hverandre iPhone 13 Pro. Dette for å se hva som skjuler seg på innsiden – er det noen nye, spennende komponenter? Og hvor enkelt er det å reparere mobilen?

Face ID deaktiveres

Blant annet bekrefter iFixits demontering at batterikapasiteten er på 3095 mAh, opp fra 2815 mAh på iPhone 12 Pro, noe som bidrar til den økte batteritiden i årets modell.

iFixit har også kommet over en annen interessant detalj. Det viser seg at Face ID – Apples avanserte ansiktsgjenkjenningsteknologi – ikke fungerer dersom skjermen byttes av en tredjepart, altså et ikke-sertifisert verksted.

Ifølge selskapet fikk de ikke Face ID til å fungere igjen etter at de byttet skjermen og advarer nå andre mot å gjøre det.

– Hvis du erstatter skjermen på nåværende tidspunkt, dreper Apple Face ID med mindre de styrer reparasjonen, advarer iFixit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer