Google I/O 2022

Skred av Google-nyheter

Android 13, nye Pixel-telefoner og en kul ny kartmodus i Google Maps er noe av det vi kan vente fra selskapet dette året.

MYE NYTT: Alphabet Inc- og Google-sjef Sundar Pichai bød på et skred av nyheter fra selskapet da selskapets årlige utviklerkonferanse Google I/O gikk av stabelen i går. Foto: Google
MYE NYTT: Alphabet Inc- og Google-sjef Sundar Pichai bød på et skred av nyheter fra selskapet da selskapets årlige utviklerkonferanse Google I/O gikk av stabelen i går. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka pågår Google sin årlige utviklerkonferanse, Google I/O. Tradisjon tro avholdt de en såkalt «keynote», der de presenterer de største nyhetene fra selskapet i året som kommer.

Kunstig intelligens, Android og nye Pixel-dingser er de viktigste stikkordene vi tar med oss fra pressekonferansen.

Android 13

Fjorårets store Android-oppdatering, Android 12, handlet om visuelle endringer samt mer fokus på privatliv og personvern. Med den kommende oppdateringen Android 13, fortsetter Google i samme gate.

I fjor introduserte Google et designspråk kalt «Material You», hvor operativsystemet automatisk setter temafarger basert på fargene i bakgrunnsbildet ditt. Nå videreføres dette til flere deler av operativsystemet. For eksempel vil mediekontrolleren endre farge basert på musikken du hører på. Fargetemaene blir også tilgjengelige som forhåndsdefinerte temaer, og tredjepartsapper vil også få tilgang til denne type funksjonalitet. Det skal også bli mulig å velge ulike standardspråk per app på telefonen.

Android 13 vil også by på en rekke nye sikkerhetsfunksjoner, inkludert en helt ny dedikert meny for personvern og sikkerhet. I tillegg vil apper måtte spørre om tillatelse før de kan få sende varsler, og med en ny bildevelger kan du begrense hvilke bilder og videoer en app får tilgang til, ifølge The Verge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer