Prynt Pocket:

Skriver ut mobilbilder på papir og gjør dem «levende»

Fiffig bruk av AR lar deg bake video inn i papirbilder.

MED VIDEO: Prynt er en mobil fotoskriver som kan skrive bilder direkte fra telefonen. Foto: Prynt/YouTube
MED VIDEO: Prynt er en mobil fotoskriver som kan skrive bilder direkte fra telefonen. Foto: Prynt/YouTube Vis mer
Publisert

I en tid der «alle» går rundt med et kamera i lomma i form av en smarttelefon, nytes de fleste bilder på skjermen og ikke på papir.

Riktignok er trenden at flere har begynt å fremkalle bilder tatt med mobiltelefonen – i en undersøkelse fra Elektronikkbransjen sier 37 prosent av de spurte at de har fremkalt bilder fra mobiltelefonen; opp fra 28 prosent i fjor.

Hvorvidt det inkluderer små fotoskrivere vet vi ikke, men også her har det blitt et marked de siste åra. Eksempelvis lanserte Polaroid sin lille Zip-skriver for et par år siden, som går på batteri og lar deg skrive ut bilder fra telefonen hvor enn du måtte befinne deg.

Skriver uten blekk

Et lignende produkt er Prynt – en kompakt skriver som lar deg koble til en iPhone og skrive ut bilder direkte.

Felles for både Prynt og Zip-skriveren fra Polaroid er at de begge bruker fotopapir med integrerte blekkrystaller (ZINK - Zero Ink). Dermed slipper du å tenke på blekkpatroner – alt du trenger å fylle på med er nye ark.

SKRIV PÅ DIREKTEN: Prynt er, i likhet med Polaroid Zip, en skriver som enkelt lar deg få mobilbildene på papir. Foto: Prynt
SKRIV PÅ DIREKTEN: Prynt er, i likhet med Polaroid Zip, en skriver som enkelt lar deg få mobilbildene på papir. Foto: Prynt Vis mer

Og arkene fra begge parter har kontaktpapir på baksiden, som du kan dra av og dermed gjøre utskriften til et klistremerke.

Gjør bildene levende

Prynt har dog et ekstra ess i ermet, for mens du riktignok kan legge ved en QR-kode på Zip-bildene med informasjon om fotografen, en URL eller lignende, kan du med Prynt-skriveren bake inn en video i bildet.

Og den vises om du bruker Prynt-appen og retter kameraet mot papirbildet. Her bruker Prynt såkalt AR, augmented reality, eller utvidet virkelighet på norsk. Altså på samme måte som når du fanger Pokemons eller prøver ut tatoveringer på armen.

Videoene kan vises av alle som skanner bildet, med mindre du velger å holde den privat.

Under ser du hvordan det hele fungerer:

Vis mer Vis mer

Nesten litt magisk, eller hva?

Klar for salg

Dette er den andre skriveren fra Prynt – den første ble lansert som et Kickstarter-prosjekt der skaperne samlet inn over halvannen million dollar, eller da drøye 13 millioner kroner.

Denne gangen ble det ingen folkefinansering, og Prynt Pocket kan forhåndsbestilles på Prynts nettsider nå med levering i midten av juni, til en pris på 150 euro (1400 kroner).

Foreløpig sender de ikke til Norge, men man skal ikke se bort i fra at Prynt Pocket dukker opp i norske nettbutikker etter hvert. Det gjorde i hvert fall forgjengeren.

Mer informasjon finner du på http://www.prynt.co.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer