Iphone

Skru på denne iPhone-funksjonen

Sparer deg for mye irritasjon.

FILTRER MELDINGER: På iPhone kan du filtrere vekk meldinger fra ukjente avsendere i en egen innboks. Foto: Kirsti Østvang
FILTRER MELDINGER: På iPhone kan du filtrere vekk meldinger fra ukjente avsendere i en egen innboks. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Folk bombarderes med svindel-SMS-er på mobilen. Nettkriminelle blir stadig sluere i hvordan de forsøker å lure oss, og det kan være vanskelig å skille mellom hva som er ekte og hva som er lureri.

Innebygd beskyttelse

Teleoperatørene har foreløpig ikke funnet noen måter å sette en stopper for det. Har du iPhone, finnes det imidlertid en «skjult» funksjon som kan sette en stopper for spammeldinger, ifølge Zdnet.

For å ta den i bruk, gå til Innstillinger > Meldinger og skru på Filtrer ukjente avsendere. Dette vil flytte meldinger fra avsendere som ikke finnes i kontaktene dine til en egen liste.

Skjermbilde: Kirsti Østvang
Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Mottar du en tekstmelding fra en avsender som ikke er i din kontaktliste, vil du ikke få et varsel. Dette kan du riktignok skru på om du vil (under Innstillinger > Meldinger > Varslinger > Tilpass varslinger).

Du bør fortsatt følge med

Vær nemlig obs på at det ikke nødvendigvis bare er spammeldinger som kan havne i innboksen med «Ukjente avsendere». Her kan du også finne meldinger av interesse, eksempelvis fra PostNord, Helse-Norge, matbestillinger og den slags.

Det kan derfor være lurte å legge til alle legitime avsendere i din kontaktliste, slik at de havner under «Kjente avsendere» i stedet.

TIPS: Slik får du signatur på Iphonen din uten å printe ut dokumentet først. Lettere blir det ikke. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Vis mer

Flere triks

En annen måte å stoppe spammeldinger på iPhone er ved å blokkere den spesifikke avsenderen. Dette gjør du ved å åpne samtalen i Meldinger-appen, så trykke på navnet på avsenderen, deretter på Info-knappen og til slutt på Blokker.

Plages du av svindelanrop, har iPhone har i tillegg mulighet til å dempe anrop fra ukjente numre. Dette kan du skru på ved å gå til Innstillinger > Telefon > Demp ukjente anrop. Når aktivert vil anrop fra ukjente numre bli sendt rett til telefonsvareren din. Vær obs på at dette kan gjøre at du kan gå glipp av viktige samtaler fra numre du ikke har lagret i kontaktene dine.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer