Iphone

Skru på denne iPhone-funksjonen

Sparer deg for mye irritasjon.

FILTRER MELDINGER: På iPhone kan du filtrere vekk meldinger fra ukjente avsendere i en egen innboks. Foto: Kirsti Østvang
FILTRER MELDINGER: På iPhone kan du filtrere vekk meldinger fra ukjente avsendere i en egen innboks. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Folk bombarderes med svindel-SMS-er på mobilen. Nettkriminelle blir stadig sluere i hvordan de forsøker å lure oss, og det kan være vanskelig å skille mellom hva som er ekte og hva som er lureri.

Innebygd beskyttelse

Teleoperatørene har foreløpig ikke funnet noen måter å sette en stopper for det. Har du iPhone, finnes det imidlertid en «skjult» funksjon som kan sette en stopper for spammeldinger, ifølge Zdnet.

For å ta den i bruk, gå til Innstillinger > Meldinger og skru på Filtrer ukjente avsendere. Dette vil flytte meldinger fra avsendere som ikke finnes i kontaktene dine til en egen liste.

Mottar du en tekstmelding fra en avsender som ikke er i din kontaktliste, vil du ikke få et varsel. Dette kan du riktignok skru på om du vil (under Innstillinger > Meldinger > Varslinger > Tilpass varslinger).

Du bør fortsatt følge med

Vær nemlig obs på at det ikke nødvendigvis bare er spammeldinger som kan havne i innboksen med «Ukjente avsendere». Her kan du også finne meldinger av interesse, eksempelvis fra PostNord, Helse-Norge, matbestillinger og den slags.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.