- Skulle ønske jeg aldri så det

Ørevoks-rensende hodetelefoner går viralt på nettet.

Disse hodetelefonene er av det spesielle slaget. Video: SafKan Health / Storyblocks. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange bruker Q-tips og bomullspinner når de skal fjerne ørevoks, selv om dette frarådes. Dette kan nemlig gjøre vondt verre, da du presser voksen sammen og lenger inn i øret. Det fører til at mange må dra til legen for å få en øreskylling.

Men hva om det fantes en enda enklere måte å gjøre det på?

Det var trolig tanken til et startup-selskap fra Seattle kalt SafKan Health, som nå går viralt med det som kan være verdens ekleste hodetelefoner.

Dette er altså ikke dine vanlige hodetelefoner du bruker for å høre på musikk. I stedet brukes de til et helt annet formål, nemlig å skylle ørene dine, skriver The Sun.

Renser øret på 35 sekunder

I en video postet av SafKan Health på YouTube skriver produsenten at «for mye ørevoks er hovedårsaken til konduktivt hørselstap, ifølge Harvard Medical School».

- Sprøyter, sprayflasker og øreskylling er tidkrevende, grisete og gammeldags.

EKKELT: Ørevoksvannet som kommer ut av hodetelefonene er ikke for sarte sjeler, skriver The Sun. Skjermbilde: Twitter/JaValle
EKKELT: Ørevoksvannet som kommer ut av hodetelefonene er ikke for sarte sjeler, skriver The Sun. Skjermbilde: Twitter/JaValle Vis mer

Deres nye oppfinnelse, OtoSet Ear Cleaning System, skal være mye mer effektivt.

Alt brukerne trenger å gjøre er å trykke på en knapp, og så vil vann sprutes inn i ørene. I løpet av 35 sekunder skal ørevoksen være skylt vekk.

Ifølge produsenten fungerer dette ved at vann kombinert med utsuging automatisk bryter ned og fjerner ørevoks på «en rask og trygg måte».

Vekker oppsikt

SafKan Health omtaler prosessen som sølefri, men i videoen som nå går viralt på nettet, er ikke vannet som renner ut i øreklokkene akkurat av det delikate slaget.

Twitter-bruker @JaValle har delt en video av hodetelefonene som i skrivende stund har nesten ti millioner visninger.

I kommentarfeltet er det flere som lar seg imponere og vil kjøpe hodetelefonene, mens andre synes det bare er ekkelt.

- Jeg skulle ønske jeg aldri så dette, skriver en person, ifølge The Sun.

Vitsene sitter selvfølgelig også løst.

- Jeg trodde det var hodetelefoner som brygget te, svarer en annen.

Du får neppe kjøpt de

Flere kommenterer også prisen, som er av det stive slaget. Hodetelefonene koster nemlig 2753 dollar, nærmere 30 000 kroner.

Det er riktignok ikke meningen at hvermannsen skal kunne kjøpe produktet, er det ment for bruk av helsepersonell. Daily Mail skriver det er godkjent av det amerikanske legemiddeltilsynet (FDA).

Men kanskje dette dukker opp på neste besøk til øreskyllingsklinikken?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer