Skydrive på Xbox 360

Fungerer bra til bilder, delvis til filmer og ikke i det hele tatt til musikk.

LETT Å BRUKE: Du er i gang med Skydrive på Xbox 360 i løpet av få minutter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LETT Å BRUKE: Du er i gang med Skydrive på Xbox 360 i løpet av få minutter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å lagre bilder på nettet har flere fordeler. En av de største er at du kan se dem når du vil, hvor du vil.

Nå har det blitt langt enklere å se dem på TV-en din også, takket være en egen Skydrive-app på Xbox 360.

Raskt igang

Skydrive er Microsofts tjeneste for skylagring, og tilsvarer for eksempel Dropbox. Tjenesten har egne apper til alle de mobile plattformene, som blant annet gjør at du kan bruke Skydrive for å lagre mobilbildene dine på både Windows Phone, Android og iOS.

Les også: Slik synkroniserer du det du trenger med Skydrive

Har du en Xbox 360 og bruker Skydrive, går du lyse tider i møte. Med den nye Xbox-appen er det veldig enkelt å få mobilbildene dine, eller andre bilder du lagrer på Skydrive, opp på den store TV-skjermen.

Slik går du frem:

 1. Slå på Xbox 360, logg deg inn og bla deg til Apper-valget.
 2. Trykk på "Bla gjennom apper" og bla deg til "Social".
 3. Velg Skydrive-appen og installer den.
 4. Du blir da bedt om å logge deg inn på det som i praksis er din Microsoft-konto; altså den samme kontoen du bruker til Xbox Live. Har du en Skydrive-konto som ikke samsvarer med Live-kontoen, har du et problem. Microsoft selv sier at de ikke støtter å bruke flere Skydrive-kontoer på den samme Microsoft-kontoen du logger deg inn i Windows 8 med, og det samme ser ut til å være tilfellet på Xbox.
 5. Har du ikke en Skydrive-konto fra tidligere, kan du lage en på Skydrive.com.
Her ser du hvordan Skydrive-appen på Xbox 360 ser ut:

Dette fungerer

Appen er svært enkel å bruke. Du får valget mellom "Bilder og videoer" som viser deg de standard bilde- og videomappene, "Alle filer" hvor du får opp rubbel og bit av hva du har lagret, "Delt" hvor mapper andre har delt med deg dukker opp og "Innstillinger" som ikke byr på stort.

Og til det mest basiske fungerer det fint:

 • Å se på bilder er lett som en plett, og trenger strengt tatt ingen guide i det hele tatt: Du velger et bilde, går til neste bilde ved å trykke på skulderknappene på Xbox-kontrolleren og det er det. Du kan starte en lysbildevisning, men ikke zoome eller gjøre noe annet enn å se på bildene slik de fremstår.
 • LETT Å BRUKE: Du er i gang med Skydrive på Xbox 360 i løpet av få minutter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  LETT Å BRUKE: Du er i gang med Skydrive på Xbox 360 i løpet av få minutter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

 • Foretekker du å veive med hendene er appen Kinect-kompatibel. Og dette fungerer slik det fungerer overalt ellers på Xbox.
 • I det hele tatt egner Skydrive-appen på Xbox seg brillefint til å se på bilder med. Det går ikke alltid lynraskt, men det går raskt nok, og brukeropplevelsen er glatt og fin.
MyShoeBox gir deg ubegrenset nettlagring av bilder

Dette fungerer ikke

Det er når man spør seg selv "Hva mer kan jeg bruke dette til?" at det skjærer seg. For med en skylagringstjeneste på TV-skjermen er det lett å se for seg et hav av bruksområder, for eksempel å se på film og høre musikk.

Men ikke få for høye forhåpninger:

 • Til å se på film er ikke appen god nok. DinSides tester viser at den støtter AVI (Xvid), MOV, M4V, WMV og MP4 opptil 1080p, men vi har hatt vekslende hell med å spille dem av, både på kablet og trådløst nett. En 720p-film kan fungere greit, til og med 1080p om den er Xvid, men her snakker vi da om filmer som er sterkt komprimert, og ikke kommer rett ut fra kilden.
 • For verre er det å spille mobilfilmer vi har tatt med vår HTC Windows Phone 8X: I praksis fungerer det ikke i det hele tatt, uansett om de er i 720p eller 1080p. De åpnes og spilles av i et par sekunder før de stopper opp, uten noen indikasjon på hva som foregår, før Skydrive prøver å strømme et par sekunder til. Dette er noe ironisk i våre øyne, da HTC 8X er Microsofts "Windows Phone-signaturmodell", og integrasjonen med Skydrive en av Microsofts salgsargumenter. Da burde også Microsofts lagringstjeneste takle filmene fra Microsofts favorittmobil på Microsofts egen spillkonsoll.
 • MOBILVENNLIG: Skydrive på Windows Phone sammen med Xbox 360 er en god kombinasjon. Nå kan vi se mobilbildene våre på TV-en svært enkelt. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeOle Petter Baugerød Stokke
  MOBILVENNLIG: Skydrive på Windows Phone sammen med Xbox 360 er en god kombinasjon. Nå kan vi se mobilbildene våre på TV-en svært enkelt. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeOle Petter Baugerød Stokke Vis mer

 • Xbox-appen støtter heller ikke animerte GIF-filer, så du kan bare glemme å vise frem Cinemagraph-animasjonene du lager på din Nokia Lumia 920.
 • Musikk kan du også glemme. Trykker du på en musikkfil, uansett format, får du bare opp filinformasjon.
 • Det samme som skjer når du trykker på andre filer den ikke støtter, som Office-dokumenter.
Les også: Test av Windows Phone 8X by HTC – Windows Phone-mobilen vi liker aller best

Kjekt for mobilbilder

På Windows Phone har du ut av boksen muligheten til å automatisk laste opp mobilbildene du tar til Skydrive. Og det er nettopp det vi personlig kommer til å bruke tjenesten mest til: Se mobilbilder.

Automatisk opplastning av bilder er ikke mulig i iOS- og Android-appen ennå, men kan likevel gjøres om du tar noen omveier. For eksempel kan du bruke en annen tjeneste til å hente ut mobilbildene dine, som Dropbox, og synkroniserer denne mappen på datamaskinen din med Skydrive. Eller bruke mobilapper fra tredjeparter som kan laste opp bildene til Skydrive for deg, for eksempel Android Explorer for Skydrive (som vi ikke selv har testet).

Enklere for folk flest er det kanskje å bare laste opp bildene til Skydrive manuelt via Skydrive-appen. Gjør du det fra tid til annen er du sikker på at de ikke forsvinner, og du kan nyte dem på TV-en.

Jottacloud – et norsk alternativ – gir deg 15 GB gratis og automatisk bildeopplasting på Android!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer