TEST: Sony Xperia 10

Slankere enn de fleste

… men denne gangen har ikke Sony mye annet å slå i bordet med.

SLANK: Xperia 10 har seks tommer stor skjerm, men måler bare 68 mm i bredden. Foto: Pål Joakim Pollen
SLANK: Xperia 10 har seks tommer stor skjerm, men måler bare 68 mm i bredden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Tidligere i år fikk vi en titt på Sonys tre nye telefoner – Xperia 10 og 10 Plus, samt den nye toppmodellen Xperia One, som kommer i sommer.

Og fortsatt synes vi Xperia One virker som en meget spennende telefon, med skjerm i 21:9-format med 4K og HDR, samt en helt ny kameraløsning med tre objektiver og tre ulike brennvidder. Den kommer imidlertid ikke før over sommeren.

I mellomtiden er det Xperia 10 og 10 Plus som gjelder, og som du allerede har gjettet fra ingressen, er vi ikke spesielt begeistret for minstemann.

Smal å holde i

La oss ta det positive først. Dette er en slags compact-modell, for selv om skjermen måler seks tommer over diagonalen, er skjermaspektet 21:9, altså slankere og høyere enn alle øvrige modeller på markedet.

Det gir Xperia 10 en total bredde på 68 millimeter, som er blant de laveste i dagens marked – kjekt for deg som ikke liker at telefonene har blitt så store å holde i som de har blitt.

Det blir til gjengjeld ganske langt opp til toppen av skjermen, men ved å trykke to kjappe ganger på hjemknappen, kan du forminske bildet. Du kan også dra fingeren ned midt på hjemskjermen for å trekke ned varselfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer