Slår alarm: Svindlet for 100 000

Sleipe tyver misbrukte låseskjerm-triks på iPhone. - Skru av denne funksjonen, sier offeret.

KAN MISBRUKES: Tyver trenger ikke sikkerhetskoden din for å få tilgang til telefonen din. I noen tilfeller holder det med å få tilgang til funksjoner på låseskjermen. Foto: Kirsti Østvang
KAN MISBRUKES: Tyver trenger ikke sikkerhetskoden din for å få tilgang til telefonen din. I noen tilfeller holder det med å få tilgang til funksjoner på låseskjermen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I smartmobilens tidlige dager var det mange som slurvet med å sikre telefonene sine. Til tross for utallige oppfordringer lot folk være å bruke sikkerhetskode, noe som gjorde det fritt fram for tyver.

Med fingersensor, ansiktsopplåsning og andre funksjoner har det imidlertid blitt mye lettere å sikre mobilen sin - og desto vanskeligere for tyvene. Men ikke umulig, naturligvis.

Det fikk nylig Reddit-bruker «Whippity» erfare, i form av et snedig og åpenbart gjennomtenkt triks av tyver som robbet han for nesten 100 000 kroner.

I en tråd på Reddit forteller han hvordan de frekke tyvene gikk fram.

Lurte kredittkortselskapet

Da han en dag var ute og surfet, opplevde han nemlig at tyver tok seg inn i bilen. De stjal hans iPhone 13 Pro og MagSafe-lommebok, som inneholdt både ID og fysiske kredittkort.

- De gikk rett til Apple Store og kjøpte utstyr for 9200 dollar (nærmere 100 000 kroner) med mitt fysiske Amex-kort, skriver han på Reddit.

Da Amex sendte han en tekstmelding om en potensiell kortsvindel, svarte tyvene med «1», som en godkjent betaling, rett fra låseskjermen. Dermed gikk den gjennom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer