Vårrengjøring på mobilen

- Slett de fleste appene dine

Det er flere grunner til at dette kan være lurt, mener teknonettsted.

RYDD OPP: Det finnes veldig mange apper - og noen av oss av FOR mange installert på mobilen. Kanskje det er på tide å rydde opp? Foto: Kirsti Østvang
RYDD OPP: Det finnes veldig mange apper - og noen av oss av FOR mange installert på mobilen. Kanskje det er på tide å rydde opp? Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er teknonettstedet Gizmodo som kommer med oppfordringen i anledning den sedvanlige vårrengjøringen.

App-syken

Da iOS 14 ble lansert høsten 2020 var «appbiblioteket» en av de store nyhetene. Appbiblioteket skal hjelpe deg å organisere og finne appene dine ved at den automatisk legger apper i ulike mapper basert på når de ble lastet ned eller kategori - slik at du slipper å gjøre dette selv.

«Et symptom på et større problem», mener imidlertid Gizmodo, nemlig det at vi har for mange apper.

Undertegnede har eksempelvis 273 apper installert på min iPhone, og skal jeg være ærlig, bruker jeg vel maks ti prosent på jevnlig basis, knapt det.

Derfor er det lurt

Ved å slette apper du ikke trenger, blir det ikke bare lettere å finne appene du faktisk bruker. Du frigjør dessuten lagringsplass.

Gizmodo peker også på et tredje aspekt, nemlig personvern. En analyse nylig gjennomført av nettlagringstjenesten pCloud viste at 52 prosent av appene delte dataene dine med tredjeparter, mens 80 prosent bruker dine data for å markedsføre egne produkter i og utenfor appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.