Slett dem nå!

Kan lure deg til å kjøpe abonnement.

ABONNEMENTSTROJANER: Sikkerhetsselskapet Kaspersky har avdekket skadevare i Google Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ABONNEMENTSTROJANER: Sikkerhetsselskapet Kaspersky har avdekket skadevare i Google Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Sikkerhetsselskapet Kaspersky advarer mot en ny skadevare, døpt «Fleckpe», som lurer ofrene til å tegne abonnement, en såkalt abonnementstrojaner.

Det skriver nettstedet The Bleeping Computer.

Ifølge Kaspersky har Fleckpe infisert Android-enheter verden rundt og den skal ha vært aktiv i så mye som ett år, men det er først nå den er blitt avdekket.

Personer som har installert apper som er infisert med skadevaren, risikerer å oppleve at de plutselig abonnerer på abonnement og premiumtjenester de selv ikke har registrert seg for.

Ved installasjon ber de infiserte appene om tilgang til varslinger, og på den måten kan de hente ut bekreftelseskoder automatisk fra tjenester når appene tegner abonnement uten offerets viten og vilje.

Totalt er det avdekket 11 apper som inneholder Fleckpe-skadevaren, og de skal nå være fjernet fra Google Play Store på Android.

- Alle appene var blitt fjernet fra appbutikken da rapporten vår ble publisert, men ondsinnede aktører kan fortsatt ha publisert andre apper som ikke er oppdaget ennå, skriver Kaspersky i sin rapport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.