Slett dem nå!

Apper infisert med skadevare er lastet ned over 30 millioner ganger.

SLETT DEM: Du bør kvitte deg med de ondsinnede appene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SLETT DEM: Du bør kvitte deg med de ondsinnede appene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Sikkerhetsselskapet CloudSEK har avdekket nærmere 200 apper infisert med en ondsinnet skadevare, kalt SpinkOK. Ifølge CloudSEK var så mange som 43 av dem aktive så seint som forrige uke.

Appene skal ha blitt lastet ned over 30 millioner ganger til sammen, og over 5 av dem har over 1 million nedlastinger.

De 193 appene føyer seg inn i rekken med andre apper infisert med SpinkOK-skadevaren, som først ble oppdaget av selskapet Dr. Web i mai.

Dr. Web avdekket over 100 apper som totalt har over 421 millioner nedlastinger. Med CloudSEKs avsløringer, er tallet over 450 millioner.

Personene bak skadevaren lurte utviklere til å ta i bruk deres utviklersett, som skjuler en trojaner kapabel til å stjele filer eller erstatte innhold på utklippstavler, noe utviklerne skal ha vært uvitende om.

I en kommentar til nettstedet The Bleeping Computer sier Google at sikkerheten til brukere og utviklere er kjernen i Google Pay og at de gjennomført handlinger for apper som krenker deres retningslinjer.

- Brukerne er også beskyttet av Google Play Protect, som advarer dem mot apper som er kjent for å vise ondsinnet oppførsel på Android-enheter med Google Play Services, selv når disse appene kommer fra andre kilder, sier en talsperson fra Google til nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.