151 apper fjernet av Google:

Slett disse appene!

Kan melde deg på rådyre SMS-tjenester.

FJERNET: Google har luket bort 151 apper fra Play butikk fordi de kunne melde brukerne på rådyre SMS-tjenester. Foto: Pål Joakim Pollen
FJERNET: Google har luket bort 151 apper fra Play butikk fordi de kunne melde brukerne på rådyre SMS-tjenester. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter tips fra sikkerhetsselskapet Avast, har Google fjernet 151 Android-apper fra deres app-butikk, Play butikk.

Det fordi appene, som tilsynelatende ser legitime ut før man laster dem med, melder brukeren på rådyre SMS-tjenester som kan koste over 300 kroner i måneden.

Over 10 millioner nedlastinger

Appene er til sammen lastet ned 10,5 millioner ganger, ifølge statistikk fra Sensor tower, og har fremstått som legitime apper i app-butikken - både som spill, kameraapper, videoredigeringsverktøy og lignende.

Eksempler på app-navn er «Ultima Keyboard 3D Pro», «Ultra camera HD», «Crime city: revenge», «Call voice recording 2.0», «Phone Finder» og «Vidmixer Pro». Den fulle listen over apper kan du se her.

Ifølge statistikk fra Avast og Sensor Tower er heldigvis ikke Norge blant de ti landene som har lastet ned appene flest ganger, men på 10. plass finner vi Polen med 170 000 nedlastinger.

Promotert i sosiale medier

Det er derfor ikke umulig at også norske brukere har gått på denne svindelen. Særlig siden enkelte av appene også har vært promotert i sosiale medier som Instagram og TikTok, melder Avast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer