Mobilapp

Slett disse appene

Sikkerhetsselskap advarer mot fem apper. Den ene er blitt lasta ned over 1 million ganger.

SKADEVARE: Sikkerhetsforskere har avdekket fem nye ondsinnende apper i Google Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SKADEVARE: Sikkerhetsforskere har avdekket fem nye ondsinnende apper i Google Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Både iOS og Android har ved flere anledninger blitt infisert med ondsinnede apper, og nå advares det igjen mot skadelige apper på Google Play Store.

Forrige måned oppdaget sikkerhetsforskere i Dr. Web antivirus skadevare i apper, som kan stjele informasjon fra brukerne, men også forringe ytelsen på telefonen og gjøre uautoriserte endringer, skriver nettstedet Bleeping Computer.

Stjeler Facebook-informasjon

Felles for disse appene er at de utgir seg for å være noe annet enn det de er, for eksempel en kamera-app eller en app som inneholder spennende bakgrunnsbilder til telefonen din, mens de egentlig kan stjele brukerinformasjon.

Totalt er det i denne runden blitt avdekket fem ondsinnede apper som har lurt seg inn i Play Store, og totalt er de blitt lastet ned over 2 millioner ganger.

Dersom du har installert en av dem fem appene, anbefaler Dr. Web at du sletter dem fra telefonen din med en gang. De fem appene er:

  • PIP Pic Camera Photo Editor: 1 million nedlastinger
  • Wild & Exotic Animal Wallpaper: 500 000 nedlastinger
  • ZodiHoroscope: 500 000 nedlastinger
  • PIP Camera 2022: 50 000 nedlastinger
  • Magnifier Flashlight: 10 000 nedlastinger.

PIP Pic Camera Photo Editor, ZodiHoroscope og PIP Camera 2022 kan blant annet stjele Facebook-innloggingen din, mens Magnifier- og Wild & Exotic-appene sender ut haugevis med annonser, advares det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer