Play Store

Slett disse appene!

Kan være ekstra vanskelig å avdekke.

PLAY STORE: Sikkerhetsselskapet Bitdefender har avdekket 35 ondsinnede apper i Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
PLAY STORE: Sikkerhetsselskapet Bitdefender har avdekket 35 ondsinnede apper i Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge sikkerhetsselskapet Bitdefender har 35 ondsinnede apper klart å snike seg forbi sperringene til Play Store på Android. Appene har til sammen blitt lastet ned over 2 millioner ganger.

Plages med annonser

Bitdefender forklarer at lure-appene tjener penger på å servere mobilbrukere annonser, men kan også være farligere ved å lure brukere til å trykke på lenker som leder til skadevare.

- Mange legitime apper viser brukerne annonser, men disse viser annonser gjennom sitt eget rammeverk, noe som betyr at de også kan vise ofrene andre type skadevare, skriver Bitdefender i et innlegg på sine nettsider.

Skjuler seg

Vanligvis er det enkelt å slette en app du ikke vil bruke lenger, men det som gjør at disse appene er vanskelig å finne og slette på telefonen, er at de kan endre navn og utseendet på ikonet og på den måten «skjule» seg på telefonen din, forklarer sikkerhetsselskapet.

Appene er såpass utspekulerte at de er kodet slik at de ikke vises i oversikten over siste brukte apper.

- Brukere kan fortsatt slette dem, men utviklerne gjør det vanskeligere å finne dem på enhetene, skriver Bitdefender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer