SharkBot

Slett disse appene

Ekkel skadevare dukket opp i Play Store.

ANDROID-SKADEVARE: Sikkerhetsforskere har avdekket at den skumle skadevaren Sharkbot er tilbake igjen. Foto: Rafael Henrique/SOPA Images/Shutterstock/NTB
ANDROID-SKADEVARE: Sikkerhetsforskere har avdekket at den skumle skadevaren Sharkbot er tilbake igjen. Foto: Rafael Henrique/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skadevaren Sharkbot, som først ble oppdaget høsten 2021, har dukket opp igjen og infiserer Android-enheter gjennom ulike apper. Så langt er Sharkbot avdekket i to apper i Play Store - disse er blitt fjernet fra Googles appbutikk - men det kan være snakk om flere.

Det melder Bleeping Computer.

Da Sharkbot først dukket opp i fjor høst, kunne den stjele data gjennom å registrere tastetrykk og SMS-meldinger, men også fjernstyre Android-enheter.

Ifølge forskere ved Fox IT, som oppdaget den nye versjonen av Sharkbot, kan den også stjele informasjonskapsler fra nettbankpålogginger. Dette skjer etter at appen har lurt offeret til å laste ned en oppdatering i form av en ondsinnet APK-fil og får offeret til å gi appen full tilgang til enheten.

Når brukeren forsøker å logge på nettbanken sin, kan Sharkbot laste ned informasjonskapslene og deretter videresende dem til hackernes servere.

Fox IT forklarer at de har registrert Sharkbot i land som Polen, Spania, Tyskland, USA og Østerrike.

Dog er det uvisst om noen så langt er rammet av dette, men de to appene - Mister Phone Cleaner og Kylhave Mobile Security - har til sammen blitt lastet ned over 60 000 ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer