Slett disse appene

Har over to millioner nedlastinger til sammen.

FARLIGE APPER: Sikkerhetsselskapet Doctor Web advarer mot fire apper som har lurt seg inn i Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FARLIGE APPER: Sikkerhetsselskapet Doctor Web advarer mot fire apper som har lurt seg inn i Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Doctor Web, et selskap som spesialiserer seg på datasikkerhet, advarer mot fire apper med ondsinnede hensikter i Play Store på Android. Totalt er appene blitt lastet ned over to millioner ganger.

Appene skal ifølge selskapet ha lurt seg inn i Play Store ved å utgi seg for å være verktøy for optimalisering og sørge for at ytelsen på telefonen blir bedre, men egentlig var det skadevare som enten kunne spore trafikken på enheten eller oversvømme offeret med reklame.

Blant annet er det mulig for angripere å rute trafikken gjennom enheten din uten at du merket noe uvanlig med mobilen.

Har du én eller flere av følgende apper installert på mobilen din, anbefaler Doctor Web at du sletter dem:

  • Volume, Music Equalizer
  • Bluetooth device auto connect
  • Bluetooth & Wi-Fi & USB
  • Fast Cleaner & Cooling Master

Hvis du ønsker å slette en app fra Android-mobilen din kan du enten finne appen på hjemskjermen/appskuffen, trykke og holde på appen og deretter velge avinstaller, eller så kan du gjøre det via innstillingene på telefonen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer