Slett disse appene

Sikkerhetsselskap advarer mot Android-apper med over 20 millioner nedlastinger.

SKADEVARE: Sikkerhetsselskapet Dr. Web har avdekket et tosifret antall falske apper i Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SKADEVARE: Sikkerhetsselskapet Dr. Web har avdekket et tosifret antall falske apper i Play Store. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som mobilbruker er det mange farer du må se opp for. Tidligere denne uka meldte elektronikkgiganten Power at det i den siste tida har vært en markant økning i antall svindelmeldinger, men stadig dukker det også opp rapporter om falske apper som forsøker å lure uskyldige ofre.

En rapport fra Dr. Web, et selskap som jobber med mobil- og datasikkerhet, viser at det med jevne mellomrom dukker opp falske apper, skadevare og trojanere.

Trojanere

Nylig avdekket selskapet et tosifret antall trojanere som lurer seg inn på smarttelefonen til offeret og forsøker å lure personen til å trykke på falske lenker og å oppgi personlig informasjon.

«Flere av disse falske appene framstod som investeringsprogrammer. Gjennom den kunne brukerne angivelig investere penger i aksjer og kryptomarkeder», skriver Dr. Web.

I stedet ble brukerne lurt til å oppgi personlig informasjon.

Mange millioner nedlastinger

Tre av disse appene har til sammen over 20 millioner nedlastinger i Play Store på Android, ifølge Dr. Web.

Blant dem er appen «Lucky Step-Walking Tracker» med over 10 millioner nedlastinger, som fristet brukerne med premier som gavekort. Før de fikk premiene, ble brukerne tvunget til å se en rekke annonser, men ifølge Dr. Web var det liten sjanse for at brukerne faktisk mottok et gavekort etter å ha sett annonsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer