Slik blir Apples CarPlay

Skal gjøre samarbeidet mellom fører, mobil og bil enda tettere.

MOBIL I BILEN: Slik ser Apples CarPlay ut i en Honda. Ikke så veldig enkelt å se forskjell fra en vanlig GPS, men det er først og fremst integrasjonen og samarbeidet mellom bil, fører og mobil som er hovedpoenget med tjenesten. Foto: Apple
MOBIL I BILEN: Slik ser Apples CarPlay ut i en Honda. Ikke så veldig enkelt å se forskjell fra en vanlig GPS, men det er først og fremst integrasjonen og samarbeidet mellom bil, fører og mobil som er hovedpoenget med tjenesten. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har allerede hatt en viss tilstedeværelse i bilen, men når de i dag lanserer CarPlay sammen med en rekke av verdens største bilprodusenter, viser de at de ønsker enda bedre forhold for mobilen i bilen.

CarPlay blir av selskapet karakterisert som "den smarte, sikre og morsomme måten å bruke iPhone i bil", og skal først og fremst sørge for at det blir enklere å ringe, navigere seg gjennom Apples karttjeneste (som for øvrig ikke alltid er en god idé), høre på musikk og få tilgang til tekstmeldinger og liknende.

Stemmekontroll i førersetet

Det finnes to måter å kontrollere CarPlay på: direkte fra bilens infoskjerm, eller en kan holde nede knappen for stemmekontroll på rattet.

Sistnevnte aktiverer Apples Siri-tjeneste, som en kan bruke til alt fra å spørre om været til å ringe bestemte personer. Denne tjenesten er for øvrig fortsatt ikke tilgjengelig på norsk, så vi antar CarPlay i første omgang ikke blir en tjeneste for biler levert i Norge.Mercedes-Benz, Ferrari og Volvo vil under denne ukas bilmesse i Geneve vise fram sine første biler med CarPlay integrert, men Apple har fått med seg så å si alle de store bilprodusentene, inkludert Ford, Nissan, Honda, General Motors, BMW, og Toyota.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer