Tastatursnarveier på iPad

Slik blir du mye mer effektiv på iPad-en

Dette bør du kjenne til.

SMART KEYBOARD FOLIO: Apple har et eget tastatur til iPad Pro, Smart Keyboard Folio. Det er ganske behagelig å skrive på, men vi savner en rad med funksjonstaster for å enklere justere volum og lignende. Foto: Apple
SMART KEYBOARD FOLIO: Apple har et eget tastatur til iPad Pro, Smart Keyboard Folio. Det er ganske behagelig å skrive på, men vi savner en rad med funksjonstaster for å enklere justere volum og lignende. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, nye iPad Pro kan ikke erstatte PC-en, men du kan bruke den enda mer effektivt om du skaffer deg et eksternt tastatur. Det blir lettere å skrive, og det finnes dessuten en haug med tastatursnarveier du kan bruke for å enklere utføre ulike oppgaver.

Her er noen iPad-tastatursnarveier du bør kjenne til:

Se alle snarveiene: ⌘

Ved å holde nede ⌘-tasten i hvilken som helst app, kan du se en oversikt over alle tilgjengelige tastatursnarveier i den gjeldende appen. Det fungerer også på hjemskjermen.

Gå hjem: ⌘H

I en app, men lyst til å gå til hjemskjermen? Trykk på ⌘H. Det er som å trykke på hjemknappen på eldre iPad-er, eller å sveipe opp på nye iPad Pro.

Bytt mellom apper: ⌘-Tab

Akkurat som på Mac kan du bruke ⌘-Tab til å bytte mellom apper. På iPad-en vil du få opp den såkalte appveksleren, som viser dine ti sist brukte apper. Du blar gjennom dem ved å holde ⌘ nede og trykker på Tab-tasten.

Ta et skjermbilde: ⇧⌘3 or ⇧⌘4

I stedet for å fikle med sideknappene for å ta et skjermbilde, kan du bruke tastatursnarveier. Du har to muligheter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer