Slik blir iPhone en trådløs ruter

Mangler du nettforbindelse på hytta? Dette kan være løsningen du har ventet på.

LØSNINGEN: Apple har ventet lenge med å tillate iPhone-nettdeling, men med siste versjon of operativsystemet iOS er det nå mulig for mange iPhone-eiere - men ikke alle.
LØSNINGEN: Apple har ventet lenge med å tillate iPhone-nettdeling, men med siste versjon of operativsystemet iOS er det nå mulig for mange iPhone-eiere - men ikke alle. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka slapp Apple den hittil siste oppdateringen av iOS, operativsystemet som brukes på alle selskapets mobile enheter.

Har du en iPhone 4 eller iPod Touch av nyere utgave, eller en iPad, kan du nå nyte godt av blant annet forbedret surfehastighet og støtte for deling av iTunes-biblioteket ditt alle enheter med iOS installert.

Del Internett-forbindelsen

Den hyggeligste nyheten for iPhone 4-eierne var nok likevel muligheten for å bruke iPhonen som en slags mini-ruter, eller delt internett som Apple kaller det. Det betyr blant annet at hvis du skal på hytteferie i påsken til et sted der det ikke finnes internett-tilgang, behøver du ikke få panikk.

Du kan nå bruke 3G-nettet via iPhone, slik at alt fra laptoper og nettbrett kan surfe på nettet via iPhone. Dette forutsetter naturligvis at du ikke besøker så grisgrendte strøk at ikke engang 3G eller Edge-nettet er tilgjengelig - da er du uansett fortapt.

Slik gjør du!

Aktivering av funksjonen er i utgangspunktet enkelt:

Gå til Innstillinger => Generelt => Nettverk => Delt Internett. Skru funksjonen "på". Vent et lite øyeblikk mens delingsfunksjonen aktiveres. Legg merke til navnet nettverket ditt har fått, og til det automatisk genererte passordet nettverket er beskyttet med (finnes under "Wi-Fi-passord"). Sjekker du oversikten over trådløsnett på en bærpar PC eller Mac nå skal du få opp navnet på det nyopprettede nettverket. Da er det bare å koble seg til, og etter at du har skrevet inn passordet fra punktet over er du på nett.Hvorfor Apple ikke tillater iPhone 3GS-eiere å dele nettforbindelsen vites ikke, men vi kjenner ikke til at det skal ligge tekniske begrensninger i 3GS som gjør slik deling umulig. iPhone 3G-eierne er uansett helt ute i kulda - de får ikke engang oppgradere til iOS 4.3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer