Slik blir Netflix med reklame

«Basic with Ads» lanseres i november.

NETFLIX: Strømmetjenesten lanserer snart et nytt abonnement. Foto: AP Photo/Jenny Kane/NTB
NETFLIX: Strømmetjenesten lanserer snart et nytt abonnement. Foto: AP Photo/Jenny Kane/NTB Vis mer
Publisert

Det har lenge vært kjent at Netflix jobber med et rimeligere abonnement som vil være delvis reklamefinansiert, og nå har Netflix offentliggjort det nye abonnementet som vil hete «Basic with Ads», som kan oversettes til «basis med reklame».

Abonnementet blir tilgjengelig 3. november i utvalgte områder og vil koste 6,99 dollar, som med dagens kurs tilsvarer snaut 75 kroner. Til sammenlikning koster Basis 89 kroner i måneden, Standard 109 kroner og Premium 159 kroner.

4-5 minutter reklame i timen

Det er dermed muligheter å spare noen kroner i året, dersom du er villig til å se 4-5 minutter reklame i timen. Netflix skriver på sine nettsider at hver annonse vil vare mellom 15 og 30 sekunder og vil vises før og under programmer.

En annen begrensning er at videokvaliteten er på maks 720p/HD og det vil ikke være mulig å laste ned innhold for å se det uten nett. Dette er tilsvarende videokvalitet som Netflix Basis, men forskjellen er at her du kan laste ned innhold.

Standard-abonnementet til 109 kroner, gir deg både HD-innhold og to samtidige strømmer, mens Premium gir deg fire samtidige strømmer og 4K-innhold i tillegg.

Ikke til Norge

I første omgang blir Netflix Basic with Ads tilgjengelig i 12 land, men Norge er ikke ett av dem. Derimot kan brukere i Australia, Brasil, Canada, Frankrike, Italia, Japan, Mexico, Spania, Storbritannia, Sør-Korea, Tyskland og USA sjekke ut det nye abonnementet i starten av november.

Strømmetjenesten Disney+ kommer også med en annonsefinansiert utgave i løpet av året. Interessant nok har de valgt å legge seg på samme pris som dagens reklamefrie tilbud, 8 dollar, samtidig som de øker prisen på denne fra 8 til 11 dollar, ifølge The Verge. Disney+ koster i dag 89 kroner per måned, eller 890 kroner per år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer