Slik blir Nokia N8

Supermobilen som skal redde Finlands mobilstolthet er snart i butikkene. Vi har lekt litt med den.

WHY THE LONG FACE? Nokia N8 er mobilen som for alvor skal ta opp kampen med Apple og Androd-mobilene. Om noen uker er den forhåpentligvis  i butikkene.
WHY THE LONG FACE? Nokia N8 er mobilen som for alvor skal ta opp kampen med Apple og Androd-mobilene. Om noen uker er den forhåpentligvis i butikkene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den gamle kjempen Nokia sliter. Kurvene peker feil vei, og beinhard konkurranse på blant annet smartmobilmarkedet fra Apple og Android-operativsystemet har satt press på den finske mobilgiganten. De har blant annet hyret inn en gammel Microsoft-sjef til å styre skuta videre, en mann som attpåtil er fra Canada. Utlendinger i toppledelsen er ikke hverdagskost hos Nokia.

Høsten blir spennende for finnene, først og fremst fordi de slipper Nokia N8, smartmobilen som skal gå rett i strupen på nykomlingene iOS fra Apple og Android fra Google. Ok, det høres blodig ut, og er selvfølgelig en overdrivelse, men at N8 blir viktig for Nokia er hevet over tvil.

De fleste spesifikasjonene er allerede godt kjent, men etter å fått et innsideblikk på den Symbian-baserte mobilen sitter vi igjen med noen førsteinntrykk og enda litt mer detaljinformasjon enn vi kjente på forhånd.

Imponerende kamera

Kameraet er en av tingene som har fått berettiget oppmerksomhet i forkant av lanseringen, og det med rette. Bilder som dette og dette vekker oppsikt, og skyldes ifølge Nokia tre ting: god optikk fra Carl Zeiss, en større bildesensor enn noen gang tidligere, og at en har hele tolv megapiksler å arbeide med. Brennvidden på kamera er forøvrig 28 millimeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer