Slik blir Nokias spillmobil

N-Gage er navnet på Nokias GameBoy-konkurrent, og i går ble denne lille saken endelig vist frem for omverdenen.

Slik blir Nokias spillmobil
Publisert
Sist oppdatert

Vi hørte om N-Gage for første gang i fjor høst i München, der spillmobilen ble først nevnt. I går kom den endelige informasjonen om hvordan denne interessant dingsen faktisk kommer til å fungerere, og her er detaljene:

N-Gage spillene selges på MMC-minnekort, og vil både produseres av Nokia selv, og tredjepartsutviklere som Sega og Eidos. Det vil være mulig å spille spill mot hverandre via Bluetooth eller lokale netverk. Grafikken og lyden skal, i følge Nokia, være mye mer avansert enn det som Nintendos håndholdte spillmaskiner kan by på i dag. Skjermen er uansett på 176x208 piksler, og kan vise 4096 farger.

Også telefon

Selv om N-Gage er primært en spillmaskin, har den også rikt med telefonfunksjoner. Den har MMS, GPRS, nedlastning av Java-programmer, tre bånd, innebygd digital musikkspiller (støtter AAC og MP3), samt stereo FM-radio. Muligheter for e-post og organiserer-verktøy vil også være innebygd. Herligheten skal veie 137 gram.

Vi synes N-Gage høres spennende ut, men stiller oss tvilende til hvorvidt den klarer å utkonkurrere Nintendos GameBoy og GameBoy Advance. Ingen har klart det hittil, men kanskje kombinasjonen av spill og mobiltelefon er det som skal til? Prisen vil i alle fall være viktig, og denne er ikke blitt offentliggjort enda. N-Gage skal uansett være tilgjengelig mot slutten av 2003, og vi kommer da tilbake med en test.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer