Slik blir ordboka på iPhone bedre

Heller ikke Apple gjør alt riktig. Ordboka på iPhone, for eksempel.

SIDE OM SIDE: Det er ikke så lett å forstå at kontaktlista og ordboka henger sammen i Apples mobile operativsystem, iOS, men de gjør altså det. På en måte.
SIDE OM SIDE: Det er ikke så lett å forstå at kontaktlista og ordboka henger sammen i Apples mobile operativsystem, iOS, men de gjør altså det. På en måte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kan si mye om kvaliteten på ordboka på iPhone, iPad Touch eller iPad, men en god del av det egner seg simpelthen ikke på trykk.

Det vil seg, det egner seg på trykk på nettsteder som dette, som viser hvor fort gjort det er å bli arveløs fordi ordboka ikke er til å stole på.

Dette trikset fikser ikke opp i alle problemene, men det kan gjøre bruken av visse ord mindre problematisk. Det vil blant annet gjøre at såkalte idiomatiske uttrykk, eller slang om du vil, spesielle navn, dialekt og så videre ikke må innom Apples noe ustabile stavekontroll, men dukker opp slik du mener å skrive dem.

Slik gjør du

I utgangspunktet vil du kanskje synes denne oppskriften er rar, men hold tunga rett i munnen og gjør følgende på din iPhone:

Gå til "Telefon" => "Kontakter" Trykk på "+"-tegnet øverst til høyre for legge til en ny kontakt Kall den nye kontakten for noe som er enkelt å huske, for eksempel "ORDBOK" (bruk kun "fornavn"-feltet til dette) Så kommer poenget: Bruk etternavn-feltet til å legge inn alle ordene du ønsker skal ignoreres av Apples stavekontroll, og bruk komma til å skille mellom ordene. Lagre den nye kontakten

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer