Samsung Galaxy S21

Slik blir Samsungs neste toppmodell

Spesifikasjoner, dato, pris. Dette sier ryktene.

NYTT KAMERAKLUMP: Teknolekkeren OnLeaks hevder Galaxy S21 vil få et hovdkamera som stikker opp som en forlengelse av rammen på siden. Foto: OnLeaks
NYTT KAMERAKLUMP: Teknolekkeren OnLeaks hevder Galaxy S21 vil få et hovdkamera som stikker opp som en forlengelse av rammen på siden. Foto: OnLeaks Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung pleier som regel å ha to store mobillanseringer i året. Galaxy S-serien oppdateres vanligvis den første halvdelen, mens Note-serien lanseres den siste halvdelen.

Vi går snart over i nytt år, og det betyr at en ny toppmodell nærmer seg. Nærmere bestemt en oppfølger til Galaxy S20-serien, trolig kalt Galaxy S21.

Men hva kan vi vente oss av Samsung Galaxy S21? Når kommer den? Og hva blir prisen? Vi har samlet sammen de heteste ryktene.

Galaxy S21 i korte trekk:

  • Lanseres i januar
  • Vil komme i tre utgaver: S21, S21 Plus og S21 Ultra
  • S21 Ultra vil få et nytt kvadruppel-kamera

Navnet

Samsung har ikke gått ut med hva det neste Galaxy S-flaggskipet vil hete, men de fleste omtaler den som Galaxy S21, så derfor gjør vi det også. Galaxy S30 er imidlertid et aktuelt alternativ.

Når lanseres den?

Samsung lanserte 2020-toppmodellen, Galaxy S20, i midten av februar, med salgstart i mars.

Vi ville anta at det samme skjer med oppfølgeren, selv om noen rykter vil ha det til at de fremskynder til januar. Teknolekkeren Jon Prosser skriver følgende på Twitter:

Hvor mange modeller?

Akkurat som Galaxy S20 vil oppfølgeren komme i tre ulike modeller:

  • S21: 6,2"
  • S21+: 6,7"
  • S21 Ultra: 6,8"

Om skjermstørrelsen stemmer, forblir S21 og S21+ samme størrelse som forgjengerne, mens S21 får 0,1 tommer mindre skjerm.

Designet

Samsung gjorde ikke de store endringene til designet på Galaxy 20 sammenlignet med forgjengeren, Galaxy S10. Kameraklumpen gikk fra å være en stripe på midten til å være mer firkantet og plassert på siden.

Det forventes ikke noe totalt redesign denne gangen heller, men noen mindre forandringer kan det jo bli, ikke minst noen nye fargevalg. Svart, hvit, grå, rosa og fiolett sier å være det du vil få å velge mellom.

VIL LIKNE: Galaxy S21-modellene vil mest sannsynlig se ganske like ut som de foregående modellene som er avbildet her. Foto: JoffChiu/AP Photo/NTB
VIL LIKNE: Galaxy S21-modellene vil mest sannsynlig se ganske like ut som de foregående modellene som er avbildet her. Foto: JoffChiu/AP Photo/NTB Vis mer

Spesifikasjoner

Alle de tre S21-modellene ventes å få skjermer med 120 Hz oppdateringsfrekvens, men Ultra-modellen ryktes å bli utstyrt med noe som kalles LTPO-teknologi, som gjør oppdateringsfrekvensen dynamisk etter behov, noe som virker strømbesparende.

Hva gjelder øvrige spesifikasjoner snakkes det om Qualcomms nyeste Snapdragon 875-brikke eller Samsungs egen Exynos 2100-brikke, støtte for 5G og enten 128 eller 256 GB lagringsplass. Større batterikapasitet er også ventet.

Ellers ryktes det også at Samsung vil «ta en Apple», og droppe å legge ved ladekloss og ørepropper i esken.

Det spekuleres også i at S21 Ultra vil støtte Samsungs S-Pen, men Steve Hemmerstoffer, bedre kjent i teknolekkeren OnLeaks, hevder den ikke har et dedikert hull til pennen, så i såfall vil den måtte bæres ved siden av.

Hva blir nytt med kameraet?

S21 og S21+ kommer ifølge ryktene til å være utstyrt med et relativt likt kamera som sine forgjengere; et trippelkamera med et 12 MP vidvinkel som hovedkamera, et 12 MP ultravidvinkel og et 64 MP telefoto-kamera.

FIRE KAMERAER: Galaxy S21 Ultra ryktes å komme med et nytt kamerasystem bestående av fire kameraer. Foto: OnLeaks
FIRE KAMERAER: Galaxy S21 Ultra ryktes å komme med et nytt kamerasystem bestående av fire kameraer. Foto: OnLeaks Vis mer

Premium-modellen S21 Ultra hevdes imidlertid å få nytt kamerasystem, et kvadruppel-kamera med et 108 MP vidvinkel som hovedkamera, 12 MP ultravidvinkel og to 10 MP telefoto-kameraer, en med 3x zoom og den andre med 10x zoom. Dette oppsettet kan derfor i stor grad minne om det Huawei har i sin P40 Pro Plus-modell, som ikke selges i Norge.

De to telefoto-kameraene skal by på 130% større piksler og såkalt dual pixel autofokus, som skal forbedre Samsungs omdiskuterte 100x «Space Zoom». Ved å introdusere laser-autofokus håper de dessuten å unngå fokusproblematikken flere opplevde med S20 Ultra.

Hvor mye vil den koste?

Det gjenstår å se hva prisene på Galaxy S21-modellene blir frem til lansering, men ved lansering kostet S20 følgende:

  • S20 med 128 GB lagringsplass og 4G-støtte, kostet 9.490 kroner veiledende. 5G-versjonen kostet 10.490 kroner.
  • S20+ kostet 11.490 kroner, mens S20 Ultra kostet 14.490 kroner. Alle med 128 GB kapasitet.

Det ryktes imidlertid at prisen kan bli enda høyere fordi Qualcomm kommer til å ta en høyere pris for sin Snapdragon 875-brikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer