Tilbake på mobilmarkedet

Slik blir Surface Duo

Alt vi vet om Microsofts mobilcomeback, og et par detaljer vi ikke helt vet.

SURFACE DUO: Microsoft er tilbake i mobilmarkedet, og det med Android om bord. Foto: NTB Scanpix/HO/Microsoft/AFP
SURFACE DUO: Microsoft er tilbake i mobilmarkedet, og det med Android om bord. Foto: NTB Scanpix/HO/Microsoft/AFP Vis mer
Publisert

Windows 10 Mobile ble aldri den suksessen Microsoft hadde håpet på, som kan oppsummeres i mangelen på apper. Selv med mobildivisjonen til den tidligere giganten Nokia, lyktes ikke programvarekjempen å konkurrere mot Apples iOS og Googles Android.

Nå vender Microsoft tilbake til mobilmarkedet, og det med Google på laget og Android om bord. En strategi som for noen kan fremstå litt rart, men for Microsofts del handler det om at folk skal bruke tjenestene deres uansett hvilken enhet du bruker.

Dog er det nok litt surt for Microsoft å lansere en mobil med Android i stedet for Windows om bord.

«One more thing»

Ikke overraskende ligger den kommende mobilen under Surface-porteføljen. Selv om det i lang tid har versert rykter om en «Surface Phone», kom det som en stor overraskelse da Microsoft under et Surface-arrangement i fjor høst dro Surface Duo opp av hatten.

Vi tror faktisk Apple ble en smule misunnelig da Microsoft hadde et «one more thing»-øyeblikk på lur – i Steve Jobs’ tid hadde Apple som regel en overraskelse på lur mot slutten av pressekonferansene – for Apple etter Jobs lekker som en sil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer