Qualcomm Snapdragon 865

Slik blir toppmodellene i 2020

Bedre ytelse, raskere skjermer og en rekke kameraforbedringer.

KOMMER I 2020: Qualcomms nye flaggskip-brikke kommer til de fleste Android-toppmodeller nær deg i løpet av neste år. Foto: Qualcomm
KOMMER I 2020: Qualcomms nye flaggskip-brikke kommer til de fleste Android-toppmodeller nær deg i løpet av neste år. Foto: Qualcomm Vis mer
Publisert

I de fleste Android-toppmodeller i dag finner vi en såkalt Snapdragon-brikke fra Qualcomm.

Denne uka har Qualcomm presentert sin aller nyeste flaggskip-brikken for smarttelefoner, Snapdragon 865. Den kommer til dukke opp i de fleste flaggskip-modeller det neste årene.

Her er fem ting som kan være greit å vite.

Muliggjør ekstreme 5G-hastigheter

Snapdragon 865 støtter et 5G-modem kalt X55. Dette skal ifølge The Verge være det første modemet som støtter alle nøkkelregioner og bånd som brukes av 5G-nettet. Dette er viktig med tanke på utbredelsen av 5G rundt omkring i verden.

Ifølge Gizmodo lover Qualcomm hastigheter på inntil 7,5 gigabit pr sekund. Til sammenligning har de færreste kablede nettverk muligheter for hastigheter høyere enn 1 gigabit pr sekund.

Bedre ytelse

Som seg hør og bør byr Snapdragon 865 på raskere ytelse og bedre grafikk sammenlignet med forgjengeren.

Da Qualcomm lanserte forgjengerne Snapdragon 855 i fjor så man et ytelseshopp på 40 prosent takket være en ny 7 nanometer produksjonsteknikk. Med nykommeren 865, som også bruker 7nm-teknikk, ser man ikke et like stort sprang. Her snakker vi rundt 25 prosent raskere ytelse og grafikk, som likevel ikke er ubetydelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer