Snapchat gruppe-stories:

Slik bruker du den nye gruppefunksjonen i Snapchat

Del med vennegjengen eller med folk i nærheten.

NY FUNKSJON: Nå kan du lage en egen story til vennegjengen eller festen du skal på i kveld. Foto: Pål Joakim Pollen
NY FUNKSJON: Nå kan du lage en egen story til vennegjengen eller festen du skal på i kveld. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har Snapchat fått konkurranse fra Facebook og deres tjenester Instagram og Whatsapp, som alle har fått en «story»-funksjon som praktisk talt er prikk lik den som har vært med på å gjøre Snapchat populær.

Bilder du legger i en slik story er synlig for vennene dine i 24 timer før de blir borte, i motsetning til vanlige Snapchat-bilder, som typisk er synlige noen sekunder.

Ny funksjon - grupper

Denne uka fikk både iOS- og Android-appen en oppdatering med en ny funksjon, og det er at du kan opprette historier der flere kan bidra.

Du kan plukke ut en håndfull venner som kan bidra til historien, og du har også mulighet til å bestemme hvem som får se den, om du vil legge til flere tilskuere. Litt som den norske appen Gobi, altså.

Alternativt kan du lage en såkalt «Geofence», der venner og deres venner som befinner seg i nærheten både kan se og legge til elementer i historien. Den kan være kjekk å bruke på fest, i et bryllup eller lignende.

Slik gjør du det

Har du lyst til å opprette en slik «gruppe-story», tar du først et bilde eller video som vanlig med Snapchat-appen. Dernest er det bare å trykke på send-knappen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer