Slik bruker du Instagram stories

Ny funksjon rapper fra Snapchat.

NY FUNKSJON: Instagram har rappet skamløst fra Snapchat og introduserer i disse dager en ny story-funksjon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY FUNKSJON: Instagram har rappet skamløst fra Snapchat og introduserer i disse dager en ny story-funksjon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foruten å kunne sende bilder og videoer til hverandre som kan sees én gang, har Snapchat hatt stor suksess med sin «my story»-funksjon, som lar deg poste bilder og videoklipp som er tilgjengelige i 24 timer for alle som følger deg.

Nylig lanserte de også den nye funksjonen Minner, som lar deg spare de beste øyeblikkene til senere.

Facebook-eide Instagram ruller nå ut en ny funksjon, som nærmest er en blåkopi av Snapchats «My story»-funksjon, og de er ikke snauere enn at de også kaller den for «stories», eller «historier» på norsk.

– Snapchat fortjener all æren, sier toppsjefen i Instagram, Kevin Systrom, i et intervju med Techcrunch, og innrømmer glatt at denne funksjonen praktisk talt er kopiert fra Snapchat.

For det er lite som skiller de to. Instagram Stories lar deg poste bilder og video som blir synlig i 24 timer for de som følger deg, men innholdet blir ikke liggende på profilen din etterpå.

Dermed frir tjenesten til de som vil poste litt mer hverdagslige bilder, og som ikke alltid vil poste de delikate høydepunktene med et filter eller tre på.

Enkelt om du er vant med Snapchat

Er du vant med Snapchat tar du nok denne nye funksjonen veldig raskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer