Slik bruker du mindre mobildata

Farlig nær grensa måned etter måned? Opera Max hjelper deg.

SPAR DATA: Med Opera Max komprimeres datatrafikken slik at du kan gjøre langt mer før du nærmer deg kvoten på mobilabonnementet ditt. Foto: OPERA
SPAR DATA: Med Opera Max komprimeres datatrafikken slik at du kan gjøre langt mer før du nærmer deg kvoten på mobilabonnementet ditt. Foto: OPERA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens mobilabonnementer har blitt ganske lette å forholde seg til. De fleste operatørene tilbyr ubegrenset med tale og SMS, men har en månedlig kvote for datatrafikk som i stor grad samsvarer med prisen du betaler for abonnementet.

Men hvor stor datakvote trenger du, og hvordan kan du bruke mindre data? Opera Max hjelper deg med begge deler og er gratis å laste ned på Android-telefoner.

iPhone-bruker? Onavo fungerer til dels på samme måte.

Støtter Netflix og YouTube

Opera Max er langt fra nytt. Vi skrev om tjenesten allerede i 2014, men i en ny oppdatering som kom denne uka, fungerer løsningen endelig også med Netflix og YouTube; begge kjent som ganske datahungrige apper å bruke på telefonen eller nettbrettet.

Måten Opera Max fungerer på, er at den oppretter en såkalt VPN-forbindelse på telefonen din. Når du ber om en nettside, en video eller lignende, hentes denne først til Operas servere på nettet og komprimeres før den sendes til din telefon eller nettbrett via denne VPN-forbindelsen.

LES OGSÅ: Surf sikkert med VPN

Mindre datamengde å laste ned betyr også at det går raskere å starte et videoklipp – en kjekk ekstra bonus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer