Slik bruker du Snapchats nye video-emojier

Kan settes inn i en video og forflytter seg slik de burde.

HENGER FAST: Nå kan du lage fiffige Snapchat-videoer der emoji-ikoner henger fast på det du velger å feste dem på. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HENGER FAST: Nå kan du lage fiffige Snapchat-videoer der emoji-ikoner henger fast på det du velger å feste dem på. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har Snapchat kommet med en rekke oppdateringer.

I høst ble det mulig å manipulere bilder og video med fiffige effekter, sist måned ble det mulig å ringe andre og denne uka fikk også iOS-brukere tilgang til den nye «3D-emoji»-funksjonen som Android-brukere har hatt en ukes tid allerede.

Nybegynner? Slik bruker du Snapchat

«3D-emoji»

Nytt denne gangen er altså at du kan sette inn emoji-ikoner i videoer der de også kan forflytte seg basert på hva du velger å hekte dem på.

Om du for eksempel plasserer en 😂 på ansiktet til en person som går bortover gaten, vil ikonet festes slik at det hele tiden blir sittende på ansiktet, og eventuelt bli større dersom vedkommende beveger seg mot kameraet.

Eller mindre, dersom hun går baklengs.

Under ser du hvordan du får det til:

Slik bruker du video-emojiene

Sørg for at Snapchat er oppdatert til siste versjon (sjekk oppdateringer-fanen i App store eller mine apper-menyvalget i Play butikk).Start Snapchat og spill inn en video på vanlig måte, altså ved å holde utløserknappen inne for deretter å slippe den når du er ferdig.Trykk på ikonet øverst som ser ut som et brettet ark og velg hvilket emoji-ikon du vil sette på. Det blir nå liggende oppå videoen.Mens videoen ruller – vent til ønsket tidspunkt i videoen og hold fingeren inne på ikonet for å fryse bildet. Mens du holder fingeren inne kan du flytte emojien, skalere og rotere den som vanlig (ved å bruke nok en finger på skjermen).Appen jobber så litt, og forhåpentligvis ser det bra ut når du er ferdig. Hvis ikke er det bare å prøve igjen.Merk at du ikke er begrenset til bare ett ikon – du kan repetere fra punkt 3 du vil ha flere ikoner i den samme videoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer