Slik bytter du bildeformat på Instagram

Nå tvinges du ikke lenger til å bruke kvadratiske bilder.

AVLANGT MOTIV? Ikke noe problem. Nå åpner Instagram at du kan laste opp mer enn bare kvadratiske bilder. Foto: KIRSTI ØSTVANG
AVLANGT MOTIV? Ikke noe problem. Nå åpner Instagram at du kan laste opp mer enn bare kvadratiske bilder. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvadratiske bilder har alltid vært Instagrams varemerke, og det ble såpass populært at Apple la til tilsvarende bildeformat som et valg i sin kamera-app.

I forrige uke åpnet imidlertid den Facebook-eide bildetjenesten opp for at brukerne ikke må beskjære sine bilder for å passe det kvadratiske formatet.

Nå kan brukere velge mellom ytterligere to formater, portrett og landskap, skriver Gizmodo.

Ekstra kjekt for video?

Har du bilder eller motiver som ser bedre ut i horisontalt eller vertikalt format, ikke noe problem.

- Vi er ekstra spente for hva dette vil bety for videoer på Instagram, som i widescreen vil bli enda mer cinematiske enn før, skriver Instagram i et blogginnlegg.

LES OGSÅ: Lag fotokollasjer med Instagram Layout

Slik gjør du det

Å endre formatet på Instagram-bildene er en veldig enkel sak.

Bare finn et bilde du ønsker å laste opp, trykk på format-ikonet til venstre under bildet (over kamerarullen) for å bytte orientering.

ETT TRYKK ER ALT SOM SKAL TIL: Til venstre under bildet finner du nå en ny knapp for å endre bildeformat. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ETT TRYKK ER ALT SOM SKAL TIL: Til venstre under bildet finner du nå en ny knapp for å endre bildeformat. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Formatet endrer seg etter hvordan du har tatt bildet. Er det tatt i portrett-modus, får du portrett-format. Er det tatt i landskaps-modus, får du det i stedet.

LES OGSÅ: Bedre vertikal-video med YouTube

Høyere oppløsning

Ifølge Gizmodo har Instagram gjort flere andre viktige endringer den siste tiden. Tidligere i sommer økte de størrelsen på bilder ved opplasting fra 640x640 til 1080x1080.

I tillegg har de også pusset opp den webbaserte utgaven av bildetjenesten på Instagram.com.

En offisiell nettbrett-versjon av Instagram-appen lar imidlertid fortsatt vente på seg.

LES OGSÅ: Instagram på iPad? Her er appen du trenger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer