Slik bytter du SMS-applikasjon

Det finnes bedre løsninger enn den du allerede har.

På Android finnes det flere gratis SMS-applikasjoner som er bedre enn den du har fra før.
På Android finnes det flere gratis SMS-applikasjoner som er bedre enn den du har fra før. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av fordelene med Android er at så og si alle komponenter i operativsystemet kan byttes ut til fordel for noe annet. Vi har tidligere sett på hvordan du bytter Android-tastaturet (Swiftkey er vår favoritt), samt hvordan du kan bruke LauncherPro til å bytte ut hele hjemmeskjermen.

I dag har turen kommet til SMS-applikasjonen.

Avhengig av hva slags telefon du har kjøpt, kan det være at produsenten av telefonen har laget sin egen variant av SMS-applikasjonen, men vi har fortsatt til gode å se noen som er i nærheten av så bra som enkelte tredjepartsapplikasjoner på dette punktet.

Lenger ned i artikkelen får du noen forslag til gode SMS-applikasjoner.

Installeres som en vanlig app

Alt du trenger å gjøre er i prinsippet å laste ned en SMS-applikasjon, på samme måte som du laster ned en hvilken som helst annen applikasjon, enten du gjør det direkte via Android Market på telefonen, eller bruker nettleserversjonen av Android Market og foretar installering derfra.

Varsling fra den eksisterende applikasjonen kan slås av via innstillinger-menyen.
Varsling fra den eksisterende applikasjonen kan slås av via innstillinger-menyen. Vis mer


Når du så har installert den nye SMS-applikasjonen, bør du også fjerne varsler fra den gamle, så slipper du å få to varsler hver gang du får tekstmelding. Dette gjør du vet å åpne den vanlige SMS-applikasjonen der du ser alle samtalene, trykke på menyknappen og gå inn på innstillinger. I listen der finner du en kryssboks for varsling som du nå kan huke vekk. Fortsatt vil du få tilgang til nye meldinger også i den gamle applikasjonen, men den vil ikke lenger si i fra (siden den nye gjør det).

Du kan teste ut den nye litt først, men hvis du liker den godt, bør du selvsagt også bytte om slik at snarveien på hjemmeskjermen peker til den nye og ikke til den gamle. Det gjør du enten ved å holde fingeren nede på det gamle ikonet og dra det til søppelbøtta (slapp av, applikasjonen slettes ikke, men snarveien fjernes fra forsiden) og legge til det nye programmet som du finner i oversikten over alle applikasjoner, ved å holde fingeren nede og så plassere ikonet deretter.

SAMLESIDE:

Android

Så noen forslag fra oss. Her er noen av de beste SMS-applikasjonene for Android:

Slik bytter du SMS-applikasjon


GoSMS Pro

Dette er en rask og fin app med mye funksjonalitet. Den kan skreddersys til det uendelige, der du selv kan velge farger og temaer, som også kan settes individuelt pr person om du vil. GoSMS støtter også Emoji-ikonene som har blitt veldig populære på iPhone og har også flere plugins, slik at du f.eks. kan bake inn Facebook chat også i SMS-applikasjonen. I tillegg får du mulighet til å sette opp SMS-meldinger til å bli sendt en gang i fremtiden (så slipper du å glemme bursdags-SMS-en på søndag), og det er også mulig å ta periodisk backup av alle SMS på telefonen (enten til minnekortet eller sende det på epost til deg selv).

Du kan også velge hvorvidt en boks skal sprette opp når du får melding, der du også kan svare direkte i denne boksen, og du kan sette ulik varsellyd pr person. Det er mulig å passordbeskytte applikasjonen slik at folk ikke kan lese meldingene dine selv om de får låne telefonen din, samt svarteliste enkelte telefonnumre om du ikke vil høre noe mer fra dem.

GoSMS Pro (Android Market, gratis)

Slik bytter du SMS-applikasjon


Handcent SMS

Sannsynligvis den mest populære SMS-applikasjonen for Android, med over 300.000 nedlastinger. Handcent mye til felles med nevnte GoSMS hva funksjonalitet angår, men har også et enda rikere utvalg av temaer og fonter, flere sett med smileys (inkl emoji), samt muligheten for å passordbeskytte enkelttråder. Det krever imidlertid mer flere ressurser på telefonen, og personlig liker jeg GoSMS bedre.

Hancent SMS (Android Market, gratis)

Slik bytter du SMS-applikasjon


ChompSMS

Nok et populært alternativ, som også har mye til felles med de andre. ChompSMS gir deg også muligheten til raskt å skrive en SMS ved å holde søkeknappen nede, uansett hva du måtte drive med på telefonen, og har også innbakt støtte for TextFreek – en gratis løsning for å sende meldinger til andre TextFreek-brukere over datanettet, altså på samme måte som Viber, Kik etc., men det forutsetter da at mottakeren bruker samme løsning.

ChompSMS (Android Market, gratis)

Bruker du en tredjeparts-SMS-applikasjon? Vi hører gjerne din anbefaling i kommentarfeltet under.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer