Dele video med venner

Slik deler du video med venner

Det er ikke lenger knotete å dele videoer med andre.

VIDEODELING: Å dele videoer med venner og familie behøver ikke å være en kronglete opplevelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
VIDEODELING: Å dele videoer med venner og familie behøver ikke å være en kronglete opplevelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvordan kan du dele videoer på enkel måte med flere personer? Det er egentlig like enkelt som å dele bilder, som vi viser deg i denne guiden.

Det som gjør ting litt mer krevende er at videofiler som oftest er mye større enn bildefiler, og det kan ta litt lenger tid å laste opp filene for så å dele dem – i tillegg vil det også ta litt av datapakken din.

Derfor kan det være lurt å vente til du er pålogget et nett med høyere hastighet enn hva du får med mobildata.

Nettskyen

Et naturlig valg er å bruke skylagring til å dele videoer med venner og nære. Google Photos, Dropbox, Microsoft OneDrive og Apple iCloud er noen av våre anbefalinger her, og samtlige gjør det lett å organisere og dele videoer med andre.

Vi har skrevet grundige guider til hvordan du bruker og deler bilder, video og mapper med Google Photos. Apple iCloud og Microsoft OneDrive, men under kan du lese hvordan du enkelt deler innhold med Dropbox.

Merk deg for øvrig at som Apple, Google og Microsofts nettsky, kommer gratisutgaven av Dropbox med begrenset lagringsplass. I Dropbox’ tilfelle på 2 GB.

Ønsker du mer enn det, må du kjøpe et abonnement.

Fremgangsmåten på de ulike tjenestene er for så vidt ganske like.

I Dropbox-appen trykker du rett og slett på +-tegnet, deretter «Last opp bilder eller videoer» og velger filen eller filene du ønsker å laste opp i skyen. Etter du har lastet opp videoen, kan du dele den med dem du ønsker.

Åpne videofilen, trykk på dele-knappen og velg hvem du ønsker å dele videoen med. Du kan også opprette en kobling og dele den på SMS eller kanskje Facebook Messenger.

Slik laster du opp og deler videoer med Dropbox.
Slik laster du opp og deler videoer med Dropbox. Vis mer

YouTube

Videoportalen YouTube er kanskje det enkleste og beste alternativet for deling av videoer. Det beste er at du kan publisere videoen skjult, slik at kun dem med lenken får sett den.

Slik laster du opp og deler video på YouTube i mobilappen:

Trykk på video-ikonet ved siden av profilbildet ditt. Her får du valget om å spille inn video, strømme direkte eller velge en video fra biblioteket ditt til opplasting. Etter at du har valgt video, kan du redigere tittel og beskrivelse, samt trimme videoen.

Så kommer det viktige: Under tilgjengelighet velger du «Ikke oppført», dermed er det kun den eller dem som har lenken som kan se videoen.

Slik laster du opp og deler videoer på YouTube.
Slik laster du opp og deler videoer på YouTube. Vis mer

Facebook, Messenger og WhatsApp

Sosiale medier som Facebook og lynmeldingsapper som Messenger og WhatsApp, virker som åpenbare valg, men dessverre er det begrensninger på disse tjenestene.

På WhatsApp kan du for eksempel ikke sende større videofiler enn 16 MB. Det tilsvarer rundt 30 sekunder til 3 minutter med video, avhengig av kvalitet. Du får ikke delt spesielt større videofiler på Messenger, men på Facebook er begrensningen litt mildere.

Du kan laste opp videofiler på inntil 1 GB med ubegrenset kvalitet, eller opptil 1,75 GB i HD-oppløsning med en bitrate på 8 Mbps (megabit per sekund.

Hvis du skal laste opp videoer som kun skal deles med spesifikke folk, kan det være lurt å dele videoen i en gruppe eller arrangement.

WeTransfer

Et godt alternativ til å dele via skytjenester som Google Drive og Microsoft OneDrive, er WeTransfer. Husker du gode gamle Megaupload og Rapidshare, som gjorde det lekende lett å sende filer til andre?

WeTransfer er samme prinsipp, og har faktisk eksistert noen år. Du laster opp én eller flere filer og sender dele-lenke til dem du ønsker skal få tilgang, og som igjen kan laste ned filene.

Du kan også dele videofilene direkte fra mobilen din ved å bruke appen til Android eller iOS.

Gratisversjonen lar deg sende filer på opptil 2 GB om gangen, men som Pro-medlem øker begrensningen til deling på 20 GB og 1 TB lagringsplass. I tillegg kan du sette e-postbegrensninger og i hvor lang tid en delelenke skal være aktiv. Pro-medlemskap koster 12 euro i måneden, drøyt 120 kroner med dagens kurs.

Har du andre tips til enkel videodeling? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer