Slik er Android Wear

Vi prøvekjører Googles «mini-Android».

ANDROID PÅ ARMEN: Med en Android Wear-klokke kan du se varslene på telefonen din uten å dra den opp fra lomma. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ANDROID PÅ ARMEN: Med en Android Wear-klokke kan du se varslene på telefonen din uten å dra den opp fra lomma. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smartklokkene kommer for fullt om dagen, og flere produsenter har den senere tiden meldt seg på i konkurransen om håndleddet ditt.

Vi har fått låne LG G Watch; så vidt oss bekjent den første smartklokka her til lands som kjører den nye Android-versjonen for små enheter; Android Wear.

Klokka kan fint brukes om du ikke har en LG-telefon fra før, i motsetning til Samsung Gear 2 og nyannonserte Gear S, som kun fungerer med utvalgte Samsung-modeller.

Se video nederst i saken

Litt om LG-klokka

Klokka fra LG har firkantet design – dette er dog ingen begrensning for Android Wear, og det er fritt frem for produsentene å lage runde klokker, som Motorolas lekre Moto 360, LG Watch R og nevnte Gear S.

Skjermen på G Watch er 1,65 tommer over diagonalen, med en oppløsning på 280x280. Batteriet er på 400mAh, som skal holde til cirka halvannet døgn med bruk. LG-klokka er «always on», slik at du alltid kan se hvor mye klokka er (der skjermen er dimmet), men dette kan også slås av for å spare på batteriet.

G Watch er også IP67-sertifisert, som betyr at den skal tåle en halvtime på én meters dyp. Det gjør med andre ord at du kan dusje med den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer