Slik er Android Wear

Vi prøvekjører Googles «mini-Android».

ANDROID PÅ ARMEN: Med en Android Wear-klokke kan du se varslene på telefonen din uten å dra den opp fra lomma. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ANDROID PÅ ARMEN: Med en Android Wear-klokke kan du se varslene på telefonen din uten å dra den opp fra lomma. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smartklokkene kommer for fullt om dagen, og flere produsenter har den senere tiden meldt seg på i konkurransen om håndleddet ditt.

Vi har fått låne LG G Watch; så vidt oss bekjent den første smartklokka her til lands som kjører den nye Android-versjonen for små enheter; Android Wear.

Klokka kan fint brukes om du ikke har en LG-telefon fra før, i motsetning til Samsung Gear 2 og nyannonserte Gear S, som kun fungerer med utvalgte Samsung-modeller.

Se video nederst i saken

Litt om LG-klokka

Klokka fra LG har firkantet design – dette er dog ingen begrensning for Android Wear, og det er fritt frem for produsentene å lage runde klokker, som Motorolas lekre Moto 360, LG Watch R og nevnte Gear S.

Skjermen på G Watch er 1,65 tommer over diagonalen, med en oppløsning på 280x280. Batteriet er på 400mAh, som skal holde til cirka halvannet døgn med bruk. LG-klokka er «always on», slik at du alltid kan se hvor mye klokka er (der skjermen er dimmet), men dette kan også slås av for å spare på batteriet.

G Watch er også IP67-sertifisert, som betyr at den skal tåle en halvtime på én meters dyp. Det gjør med andre ord at du kan dusje med den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.