Slik er Dropbox' galleriapp, Carousel

Lanserer egen app for organisering og deling av bilder.

MOBILGALLERI: Med Carousel blir det enda enklere å se på Dropbox-bildene på farten. Foto: DROPBOX
MOBILGALLERI: Med Carousel blir det enda enklere å se på Dropbox-bildene på farten. Foto: DROPBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å lagre bilder på Dropbox har alltid vært lett. Å se på bildene i etterkant har derimot ikke vært en like smidig affære, verken fra PC eller mobil.

Det har Dropbox for alvor tenkt å gjøre noe med.

Carousel er navnet på selskapets nye app til iOS og Android som kan brukes til å lagre, organisere og dele både bilder og video hos nettlagringstjenesten.

Ikke bare er den gratis, den har har også et nydelig brukergrensesnitt og er lettanvendelig, om enn noe begrenset på funksjonalitet.

Les guiden: Overfør bilder fra mobil til PC

Automatisk bildebackup

For å bruke Carousel må du naturligvis ha en Dropbox-konto.

Når du starter appen og logger inn, får du først spørsmål om du vil sikkerhetskopiere bildene som er lagret på telefonen din.

Takker du ja, vil alt som ligger i kamerarullen lastes opp til Camera Uploads-mappen på Dropbox. Dette kan ta noe tid, avhengig av hvor mange filer det er snakk om.

Enkel sortering

Så snart du har logget inn, vil appen laste inn alle bilder og videoer lagret på Dropbox-kontoen din. De vil listes opp i synkende kronologisk rekkefølge, med det nyeste innholdet nederst.

Innhold sorteres etter dato, men vil også organiseres etter hvor de ble tatt. Tok du mange bilder i New York den 5. april, vil de ligge samlet.

HOVEDVISNING: Til venstre ser du hovedvisningen i Carousel. Helt nederst kan du se en scrollelinje hvor du kan bla deg frem eller tilbake i tid. Skjermdumpen til høyre er fullskjermvisningen av et bilde. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HOVEDVISNING: Til venstre ser du hovedvisningen i Carousel. Helt nederst kan du se en scrollelinje hvor du kan bla deg frem eller tilbake i tid. Skjermdumpen til høyre er fullskjermvisningen av et bilde. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Les også: Loom - bedre iCloud-alternativ for bilder

Skjul fra hovedvisningen

Trykker du på et av bildene i galleriet, får du det opp i fullskjermvisning. Så har du to nye alternativer igjen.

Sveiper du ned på bildet, skjuler du det fra bildestrømmen. Det slettes ikke fra Dropbox-kontoen din, og du kan hente det opp igjen fra en egen meny kalt «Hidden Photos & Videos» under innstillingene.

SLETT FOR GODT: Fra skjulte bilder-menyen til høyre kan du faktisk slette bildet fra Dropbox-kontoen din.   Foto: KIRSTI ØSTVANG
SLETT FOR GODT: Fra skjulte bilder-menyen til høyre kan du faktisk slette bildet fra Dropbox-kontoen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Del med andre

Sveiper du opp på bildet i stedet for ned, får du muligheten til å dele det. Bildet legger seg da i en delingsrad øverst på skjermen hvor du enkelt kan plassere flere bilder.

Når du er klar for å dele, trykker du på «Share». Da kan du velge hvem du ønsker å dele bildene med, enten via epostadresse eller telefonnummer.

Mottakerne må ikke være brukere av Dropbox, men de må være registrert om de ønsker å se bildene i fullversjon eller laste dem ned til sin egen konto.

DEL OG CHAT: Bildedeling skjer via en egen innboks som ser ut som en vanlig meldingstjeneste, og du kan også chatte på vanlig vis via denne funksjonen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
DEL OG CHAT: Bildedeling skjer via en egen innboks som ser ut som en vanlig meldingstjeneste, og du kan også chatte på vanlig vis via denne funksjonen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Dette savner vi

Carousel er lettanvendelig, og selv om man har tusenvis av bilder lagret på kontoen sin, går det kjapt å bla seg frem og tilbake i galleriet. Bilder lastes inn kjapt, selv på mobilnettet.

Appen er utviltsomt en mye bedre løsning for å se på bilder enn den vanlige Dropbox-appen, men er ikke uten begrensninger.

For det første er det ikke mulig å velge hva appen skal vise og ikke. Den henter inn alle bilder lagret på Dropbox-kontoen din, enten det er feriebilder eller skjermdumper fra PC-en.

Så finnes det ingen måte å organisere bilder i egne album igjen. Du må ta til takke med datosorterte bilder. Underkategorisering etter sted hjelper, men bare delvis.

Ønsker du å flytte bilder fra en Dropbox-mappe til en annen? Det kan du ikke. Og hva med å redigere bildene? Det kan du heller ikke gjøre, i hvert fall ikke per dags dato.

Les også: Hvilken mobil har det beste kameraet?

Lover flere funksjoner

Dropbox har lovet at Carousel vil få flere av disse funksjoner med tiden, men enn så lenge er ikke appen så mye mer enn en veldig pen bildefremviser med enkle delingsmuligheter.

For eksisterende Dropbox-brukere, er det naturligvis ingen dårlig deal. Bruker du en annen nettlagringstjeneste, er det imidlertid ingen grunn til å melde overgang. Google-brukere har eksempelvis et svært bra alternativ i Google+.

Carousel kan lastes ned gratis til iPhone (App Store eller Android-telefoner (Google Play).

Les flere ferske mobilsaker på DinSide!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer