Slik er Nokias N-serie

PRØVEKJØRT: Nokia overrasket mange med sin imponerende mobillansering på onsdag. Vi har vært i Amsterdam og prøvd de nye modellene selv, og her er våre førsteinntrykk og bilder!

Publisert
Sist oppdatert

Som mesteparten av norske mobilinteresserte sikkert fikk med seg, slapp Nokia på onsdag nyheten om en helt ny mobilserie (kalt N, for New) som foreløpig består av tre telefoner, samtlige med 3G-støtte og 2 megapikselkamera. Vi var tilstede under den storslåtte lanseringen og fikk muligheten til å prøve ut de nye telefonene, og må si oss mektig imponert.

Fokus på bilder og musikkavspilling på mobiltelefoner er jo ikke noe nytt. Man har snakket om dette i årevis. Men i løpet av den siste tiden har det skjedd mye spennende – Sony Ericsson annonserte nylig sin første 2 megapiksel-telefon, og en Walkman-mobil som spiller musikk fra Memory Stick-minnekort. Men vi må ærlig innrømme at Nokia tar disse ideene videre.

Ekte kameramobil?

Den kanskje mest spennende av de nye telefonene er N90. Det er en kameramobil hvor det er mest fokus på seriøs fotografering. Det er den første telefonen som bruker Carl Zeiss-optikk, og linsene til dette selskapet er jo verdenkjent. N90 har en dreibar skjerm, og kan brukes på flere forskjellige måter – du kan knipse bilder i lukket modus og holde telefonen som et digitalt kamera, og da fungerer den mindre, eksterne skjermen som søker. Du kan også dreie skjermen halvveis rundt og holde telefonen som et videokamera. Selve kameraelementet, som sitter på utsiden av telefonen, kan også vris mot deg – slik at du kan benytte N90 til videotelefoni over 3G-nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer