Slik er nye Google Maps

Nytt ikon, nytt utseende og flere nye funksjoner.

GOOGLE MAPS: Googles kart-app runder 15 år, og det feires med flere nyheter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GOOGLE MAPS: Googles kart-app runder 15 år, og det feires med flere nyheter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anledning 15-årsjubileet til Google Maps, oppdateres karttjenesten med flere nye funksjoner og nytt utseende. I løpet av sine 15 år har Maps gått fra å være en kart-app som viser deg hvordan du tar deg fra A til B, til en portal for nesten alt som har med reise å gjøre.

Du kan lagre favorittdestinasjonene dine, se deg rundt på bakkeplan med Street View og se hvor mye trafikk det er på pendlerruten din, for å nevne noe.

Nytt utseende

I den rykende ferske appen som blir tilgjengelig for iOS- og Android-enheter i dag, vil du se et nytt design bestående av fem faner i stedet for tre: utforsk, reiserute, lagret, bidra og oppdatert.

Utforsk: Her finner du informasjon, anmeldelser og rangeringer for lokale restauranter, attraksjoner og landemerker verden rundt.

Reiserute: I reiserute-fanen vil du få forslag til den mest effektive reiseruten, enten du reiser med bil eller kollektivt. Setter du opp daglige reiseruter, vil du se trafikkoppdateringer i sanntid, estimert reisetid og forslag til alternative ruter.

GOOGLE MAPS: Slik er den nye Maps-appen. Foto: Google
GOOGLE MAPS: Slik er den nye Maps-appen. Foto: Google Vis mer

Lagret: Alle destinasjonene, restaurantene og andre attraksjoner du har lagret, samlet på samme sted.

Bidra: I denne fanen kan du dele lokalkunnskap som detaljer om veier og adresser, steder som mangler i tjenesten og legge til omtale av virksomheter og bilder.

Oppdatert: Den siste fanen inneholder en informasjonsstrøm med anbefalte og populære steder, som er lagt inn av lokale eksperter.

Du vil også legge merke til at Google Maps får et nytt ikon.

Slik er det nye Google Maps-ikonet. Foto: Google
Slik er det nye Google Maps-ikonet. Foto: Google Vis mer

Pendlernytt

Av nye funksjoner følger Google opp fjorårets kollektivnyhet der reisende får informasjon om hvor full en buss, tog eller t-bane er basert på tidligere reiser. Nå skal kollektivreisende få enda mer informasjon om transporten:

Temperatur: Du kan sjekke hva tidligere reisende har sagt om temperaturen om bord.

Tilgjengelighet: Google Maps gjør det enklere for dem med særskilte behov å identifisere kollektivlinjer med assistansepersonell, enklere tilgjengelig inngangspartier, seter, stoppknapper eller ekstra synlige LED-lys.

Sikkerhet om bord: Få informasjon om sikkerhetsløsninger om bord.

Antall vogner: Gir deg oversikt over hvor mange vogner transportmiddelet har. Foreløpig kun tilgjengelig i Japan.

Vi tar også med denne nyheten for bilister: Nå vises faktisk bilens hastighet og fartsgrensen side om side når du bruker navigasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer