Slik er Sonys 4K mobilskjerm

Vi har prøvd Sonys kommende flaggskip Xperia Z5 Premium og dannet oss ett inntrykk av verdens skarpeste mobilskjerm.

FLAGGSKIP: Markedsansvarlig Frank Otterbech hos Sony demonstrerer Xperia Z5 Premium for Dinsides utsendte journalist. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FLAGGSKIP: Markedsansvarlig Frank Otterbech hos Sony demonstrerer Xperia Z5 Premium for Dinsides utsendte journalist. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony lanserer tre nye smartmobiler under årets IFA-messe i Berlin, Z5, Z5 Compact og Z5 Premium. Alle mobilene er ventet i løpet av høsten, les om lanseringen her.

Vi er til stede på IFA, og har fått lekt litt med alle de tre utgavene, og vårt foreløpige inntrykk er at forbedringene i forhold til forgjengerne Z3 og Z3 Plus er kjærkomne.

Ikke mer overoppheting

For det første skal problemet Z3 Plus hadde med overoppheting under tung belastning være løst. Dette er ikke gjort ved å senke ytelsen til Snapdragon-prosessoren, men ved å fordele varmen over et større område ved hjelp av varmeledende rør (heat pipes).

For det andre stikker rammen en millimeter utenpå baksiden, noe som gjør mobilene bedre beskyttet hvis du mister dem i bakken. På Z5 og Z5 Premium er dette spesielt viktig, siden baksiden er laget av frostet glass, mens baksiden på Z5 Compact er laget av plast.

Lynraskt kamera, men ...

Kameraene på de tre modellene har fått lynrask autofokus, nærmere bestemt stiller den skarpt på 0.03 sekunder. Vi fikk prøve kameraet i praksis, og kan skrive under på at forsinkelsen fra du trykker på utløserknappen til bildet blir tatt, er svært kort - selv når lysforholdene er dårlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer