Slik får du 4G-tale på iPhone

Men det er ikke sikkert du vil oppleve enorme forbedringer. Vi har testet.

4G UNDER SAMTALER: Har du Telenor-abonnement, og en nyere iPhone, er det nå slutt på at du nedgraderes til 3G eller dårligere når du ringer.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
4G UNDER SAMTALER: Har du Telenor-abonnement, og en nyere iPhone, er det nå slutt på at du nedgraderes til 3G eller dårligere når du ringer. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år begynte Telenor å rulle ut såkalt 4G-tale, som gjør det mulig å ringe med mobilen over 4G-nettet. Dette i motsetning hvordan det har vært før, hvor man har ringt over 2G- og 3G-nettet.

Fordelene ved å ringe over 4G-nettet skal blant annet være raskere oppkoblingstid og bedre samtalekvalitet.

Til å begynne med var det kun en håndfull telefoner fra Samsung og Sony som fikk støtte for 4G-tale, men Telenor lovet at flere ville komme etter hvert.

Nå melder ITavisen at det før helgen ble aktivert for iPhone, nærmere bestemt iPhone 6, 6 Plus, 6S og 6S Plus.

LES OGSÅ: Hva er 4G-tale?

Slik får du 4G-tale

Ifølge Telenors egne reklamevideoer skal du ikke måtte trenge å gjøre noe får å ta i bruk 4G-tale på telefonen din, men på iPhone må du aktivere det manuelt, da funksjonen er slått av som standard.

Har du iPhone, må du først gå inn på Innstillinger > Generelt > Om. Da vil du få spørsmål om du vil oppdatere til nye operatørinnstillinger. Trykk på Oppdater.

Gå deretter tilbake til Innstillinger, velg Mobilnett > Mobildatavalg > Aktiver 4G. Velg «Tale og data» for å skru på 4G-tale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer