Hvordan se hvor mye mobildata du har brukt?

Slik får du full kontroll over databruken på mobilen

Unngå overraskelsene og hold øye med databruken underveis.

FØLG MED: Både på iOS og Android kan du følge med på hvor mye mobildata du har brukt hittil denne måneden, og hvilke apper som har brukt hvor mye. Foto: Pål Joakim Pollen
FØLG MED: Både på iOS og Android kan du følge med på hvor mye mobildata du har brukt hittil denne måneden, og hvilke apper som har brukt hvor mye. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

De aller fleste av oss har en månedlig datakvote som er inkludert i mobilabonnementet. Har man data til gode når måneden er over, tilbyr de fleste operatørene såkalt rollover, som gjør at oppsparte data blir med til neste måned.

Men bruker man for mye kan det fort bli dyrt - da vi tittet på prisene for overforbruk i fjor, så vi at det kunne koste så mye som fem kroner per megabyte forbruk utover kvota.

Operatørene lar deg gjerne kjøpe ekstra datapakker som har en langt hyggeligere pris per megabyte enn dette, og noen har abonnementer der du ikke blir fakturert for ekstra data, men der netthastigheten strupes til det minimale når kvota er brukt opp.

Egne mobilapper

De fleste av operatørene har egne kundeapper som lar deg logge på med brukerdetaljene dine og følge med på databruken i appen.

Derfra kan man som regel også gjøre ting som å se på fakturaer, endre abonnementet og slå av og på tilleggstjenester.

Har du ikke lastet ned en slik app, finner du snarveier til noen av dem under:

Telenor (iPhone | Android)Telia (iPhone | Android)OneCall (iPhone | Android)Talkmore (iPhone | Android)Ice (iPhone | Android)Komplett (iPhone | Android)Chili (iPhone | Android)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer