Skru av irriterende varsler på Android- og iPhone-mobilen

Slik får du kontroll over varslene dine

Er du også lei av unødvendig mas på mobilen?

ROT: Slik så Android-mobilen og iPhone-en vår ut. Så tok vi en runde for å rydde opp i varslene våre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ROT: Slik så Android-mobilen og iPhone-en vår ut. Så tok vi en runde for å rydde opp i varslene våre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

«Kartene dine for bruk uten nett oppdateres!» forteller Google Maps.

«Redd mat fra å havne i søpla!» oppfordrer Toogoodtogo.

«Community Day, starring Larvitar!» lokker Pokemon Go.

«Spanias landslagssjef får sparken før VM!» roper et kobbel nyhetsapper.

Og varslene vi faktisk har bruk for, ligger gjemt midt i dette rotet. Med andre ord: Det er på høy tid at vi rydder opp i varslene våre. Og vi er neppe alene.

For praktisk talt alle apper du installerer ønsker å sende deg varsler – noen mer nyttige enn andre. Du kan takke nei til dem første gang du bruker appen, både på Android og iPhone, men hva om du takket ja og angrer?

Da bør du sette av fem minutter til å rydde opp i varslene dine. Slik gjør du det.

Skru av varsler på iPhone

iPhone har en egen «varsel-sentral», som lar deg styre nøyaktig hvordan appene dine kan varsle deg.

VARSLER PÅ IPHONE: Hver eneste app på iPhone-en din har disse valgene. Her kan du skru av varsler totalt, eller styre hvor forstyrrende de får lov til å være. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VARSLER PÅ IPHONE: Hver eneste app på iPhone-en din har disse valgene. Her kan du skru av varsler totalt, eller styre hvor forstyrrende de får lov til å være. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Funksjonen finner du i innstillinger, under «Varslinger». Her listes alle appene dine opp, og du må trykke deg inn på hver enkelt for å endre innstillingene. Du får følgende valg:

 • «Tillat varslinger»: Vil du i det hele tatt få noe som helst fra appen? Om ikke, kan du bare skru av denne, og hele problemet er løst.
 • «Lyder»: Styrer om appen får lov til å gi fra seg en lyd hver gang den gir deg et nytt varsel.
 • «Merk appsymbol»: Du vet de røde prikkene med et tall som legger seg over app-ikonene? Her velger du om appen skal bruke dem.
 • «Vis på låst skjerm»: Vil du at varslet skal komme opp på skjermen når iPhone-en din er låst? Om ikke, skrur du den av.
 • «Vis i loggen»: Ved å skru av denne kan du få varsler som ikke legger seg inn i listen over varsler, altså den du får opp ved å sveipe ned fra toppen av skjermen.
 • «Vis som bannere»: Dette styrer om varslene kommer som en boks øverst på skjermen når telefonen er i bruk. Du kan også velge om den skal forsvinne av seg selv («midlertidig») eller være der til du sveiper den bort («vedvarende»).
 • «Forhåndsvis»: Her velger du hvor mye informasjon varselet skal gi, for eksempel innholdet i en melding. Velg «når ulåst» om du ikke ønsker at slikt dukker opp på låseskjermen, eller «aldri» for å unngå hele problemet.

Selv er vi glade i å skru av alt unntatt «merk appsymbol». Da kan vi se at en app har ny informasjon til oss, med det røde merket ikonet får, uten at appen plager oss.

Skru av varsler på Android

Ingen Android-mobiler er prikk like, men alle skal gi deg et «varsler»-valg inne i innstillinger. Denne fungerer i all hovedsak som på iPhone.

VARSLER PÅ ANDROID: Alle appene på Android-mobilen din gir deg disse mulighetene til å skru av og styre varslene. Noen har også flere valg enn dette. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VARSLER PÅ ANDROID: Alle appene på Android-mobilen din gir deg disse mulighetene til å skru av og styre varslene. Noen har også flere valg enn dette. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Du får opp alle appene dine, og går inn på hver enkelt for å få opp mulighetene. På noen telefoner må du først trykke på appen, så gå videre til «appvarsler». Selv om valgene her ikke alltid ser like ut, er det ofte dette du kan styre:

 • «På»: Her kan du ganske enkelt skru av alle typer varsler fra appen.
 • «Tillatt varselprikk»: Velg om du vil ha røde prikker på appenes ikoner som forteller deg at noe har skjedd.
 • «Tillat forstyrrelser»: Skrur du denne av, vil ikke appen hverken gi fra seg lyd, få mobilen til å vibrere eller vise varslet på skjermen mens mobilen er i bruk.
 • «På låseskjermen»: Her velger du om du vil vise innholdet i varslet på skjermen når telefonen er låst, for eksempel teksten i en melding. Du kan også slippe noe varsel på låst skjerm i det hele tatt.
 • «Overstyr ikke forstyrr»: Har du mobilen på lydløs, vil appen fortsatt kunne plinge om du skrur på denne. Altså om du har apper med så viktig informasjon at du vil ha den uansett når og hvor.

Noen apper deler inn varslene sine i kategorier, og lar deg styre hva som skjer per kategori. For eksempel kan Google-appen varsle deg om sportsresultater uten lyd, men samme app varsle deg om værforhold med lyd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer